Riktig kapitalrådgivning kring helheten 

Du som läser detta och får investeringsrådgivning av en kapitalrådgivningsaktör, får med stor sannolikhet rådgivning förenat med bakomliggande intressen och incitament. En stor del av den rådgivning som finns är nämligen färgad av motstridiga incitament mellan kund och rådgivare, exempelvis provisioner från tredje part till rådgivningsaktören, menar Vilgot Timerdal på Bäcke & Timerdal Finansiell Planering. 

En av anledningarna till att vi valde att starta vårt bolag är att vi vill arbeta med rådgivning där man tar bort alla incitament att välja vissa placeringar framför andra. 

Johan Bäcke och Vilgot Timerdal startade sitt bolag eftersom de ville arbeta med det de kallar riktig rådgivning.  

– Riktig rådgivning enligt oss är investeringsrådgivning utan tredjepartsersättningar och utan incitament att välja vissa placeringar framför andra, säger Johan Bäcke.   

Ingen incitamentsproblematik i valet av placeringar
Ofta när kunder besöker en bank eller kapitalrådgivare betalar de rådgivaren ett arvode för att få hjälp med valet av fonder eller andra placeringar. Vad många inte vet är att rådgivaren ofta sedan får betalt även från de fondbolag som han eller hon rekommenderar att kunder ska placera sina pengar i. Flera kapitalrådgivningsaktörer har även egna fonder, vilket ökar incitamentsproblematiken. 

– Vår uppfattning är att det är svårt att bedriva riktig rådgivning om kostnaden inte betalas direkt av kunden. Därför har vi valt att inte arbeta med tredjepartsersättningar och att inte ha något ekonomiskt incitament att välja vissa fonder framför andra, säger Vilgot Timerdal.  

 Många läkare och idrottare
cke & Timerdal vänder sig till ekonomiskt framgångsrika privatpersoner och egenföretagare som värdesätter en kvalificerad och erfaren förmögenhetsrådgivare med personlig service och stort engagemang. Något som särskiljer erbjudandet från många andra aktörer i branschen är att många saker ingår i det rådgivningsarvode som bolaget tar ut transparent från kundens depå. Även om kapitalförvaltning är kärnan, så ingår exempelvis familjejuridik och skattejuridik via specialister i det fasta rådgivningsarvodet för kapitalrådgivningen. 

cke & Timerdal har byggt hela bolaget på att ha en nära och långsiktig relation med sina kunder där de vill ta ett övergripande ansvar för helheten kring ekonomin. 

– Vår erfarenhet är tyvärr att många missar den privatjuridiska delen och har heller inte riktigt tänkt igenom skattejuridiken, vilket kan få negativa konsekvenser i framtiden. Något vi hjälpt många kunder med de sista åren är exempelvis testamente, framtidsfullmakt och aktieägaravtal säger Johan Bäcke. 

Bland bolagets kunder återfinns flera läkare och idrottare, vilket är målgrupper som bolaget specialiserat sig på.  

– Vår uppfattning är att vi kan bidra med ett stort mervärde för dessa kundgrupper där de ekonomiska besluten är många men tiden begränsad i en hektisk vardag, säger Johan Bäcke. 

Vi hjälper till att skapa vilsamma nätter för våra kunder. Genom att ha en finansiell plan och en aktiv dialog fokuserar vi på dig och dina mål. Vi tar ansvar för ekonomin och allt som hör till, samt agerar bollplank och vägledare genom det ekonomiska livet. Det gör vi med stor personlig service och utan någon underliggande agenda, riktig rådgivning helt enkelt avslutar Vilgot Timerdal. 

Bäcke & Timerdal är en personlig förmögenhetsrådgivare som arbetar aktivt med kvalificerad finansiell planering med nära och långsiktiga klientrelationer. Vi är ett utpräglat kunskapsföretag som agerar utan tredjepartsersättningar (provisioner) och utan intressekonflikter i valet av finansiella produkter. I vår investeringsrådgivning arbetar vi uteslutande med provisionsfri nettorådgivning, vilket innebär att våra klienter får tillbaka den provision som banken / rådgivaren i normalfallet behåller själva.

Victor Christophe

Learn More →