Svensk innovation: Hudföryngrande ansiktslyft utan kosmetiska ingrepp

Den har hyllats av skönhetsskribenter på tungviktarmagasin som Cosmopolitan och Marie Claire – och innehar ett toppbetyg när 4 500 användare har sagt sitt. Här är den svenska innovationen som utmanar invasiva kosmetiska ingrepp.

När vi blir äldre minskar kroppens naturliga produktion av kollagen, elastin och hyaluronsyra, vilket resulterar i rynkor och fina linjer. Allt fler väljer att lägga sig under kniven eller tar till injektioner som reaktion på dessa förändringar. 

 Ingreppen utmanas nu av en icke-invasiv och smärtfri metod. Det svenska beauty tech-varumärket FOREO har utvecklat en produkt där mikroström skonsamt stimulerar, lyfter och stramar upp musklerna i ansiktet och på halsen.   

– Kliniska studier har visat att BEAR™ 2 minskar rynkor och fina linjer efter bara några veckors användning. Vi har också sett goda resultat vad gäller skulptering av ansiktet. BEAR™ 2 verkar lymfdränerande, vilket minskar svullnad och framhäver dina ansiktsdrag då käk- och kindben blir mer markerade, berättar Emmanuelle Boman, Marketing & PR manager på FOREO  

Ta reda på mer om FOREO här.  

Kombinerar två innovativa teknologier
Mikroström är en pulserande elektrisk ström som skickas genom huden för att stimulera och tona musklerna samt öka produktionen av molekylen ATP, vilket i sin tur främjar kollagen- och elastinproduktionen. När dioderna, de silvriga ”kulorna”, får hudkontakt leds mikroström till musklerna som får sig ett träningspass. 

– Skulle dina muskler dra ihop sig hastigare än normalt sänks intensitetsnivån automatiskt, tack vare vårt patenterade Anti-Shock System™ som mäter av reaktionen av mikroströmmen. Det är ett inbyggt skydd som gör produkten extra säker, säger Emmanuelle Boman. 

Nyfiken på tekniken? Läs mer. 

Ta hand om huden inifrån
Vad som ytterligare utmärker BEAR™ 2 är integrationen av T-Sonic™-massage. Pulseringar som går genom de yttre hudlagren hjälper till att lindra spänningar i ansiktsmusklerna för att släta ut uttryckslinjer.  

– Eftersom BEAR™ 2 är den mest effektiva mikroströmsapparaten för ansiktet på marknaden räcker det med 3–5 minuters användning, dagligen de första veckorna och sedan några gånger i veckan, berättar Emmanuelle Boman.  

Rekommendationen är att börja använda BEAR™ 2 när de första ålderstecknen börjar bli synliga. Många av FOREO:s användare har redan mogen hy.  

– Botox och fillers är en quickfix som inte håller i längden. Här har vi en metod för att stimulera processerna som har föryngrande effekter och ta hand om huden inifrån. BEAR™ 2 gör reell skillnad, säger Emmanuelle Boman.  

Också i BEAR™ 2-kollektionen 

BEAR™ 2 Go – en resevänlig version av bästsäljaren BEAR™ 2. 

BEAR™ 2 Eyes & lips – speciellt utvecklad för områden i ansiktet där det är svårt att komma åt fina linjer, som runt ögonen och läpparna. 

BEAR™ 2 Body – speciellt anpassad för att behandla större områden på kroppen, som lår, säte, armar och mage. 

SUPERCHARGED™ Serum 2.0 – ett konduktivt serum som med fördel kan användas ihop med någon av BEAR™ 2-enheterna. 

Victor Christophe

Learn More →