Så behandlar du vaginal torrhet – utan hormonerNio av tio kvinnor upplever någon gång i livet vaginal torrhet, för vissa är det övergående, för andra ett bestående problem. Oavsett finns det nu ett smidigt och effektivt sätt att behandla problemet på, utan att rubba hormonbalansen.

– Repadina plus är det enda hormon- och parabenfria vagitoriet på marknaden som både lindrar och bidrar till återuppbyggnaden av vaginalslemhinnan, säger Eva Strand, marknadsansvarig för Repadina.

Vaginal torrhet upplever vi när slemhinnan i slidan förtunnas. Det medicinska begreppet för tillståndet är Vaginal atrofi. Huvudorsaken till problemet är nedsatt eller bristande östrogennivå. Den låga halten av hormonet medför att de normala cellerna i slidans slemhinna ersätts av nya celler, det orsakar en mycket tunnare slemhinna.

– Har man vaginal torrhet av övergående karaktär kan det bero på åtsittande byxor, stress eller hård fysisk träning, berättar Eva Strand.

Ett besvär mindre med Repadina plus
Vaginal torrhet av varaktig karaktär är däremot ett vanligt problem under eller efter klimakteriet, under graviditet, efter förlossning samt kan vara en biverkning av medicin.

– Klimakteriet är en fas i livet som alla kvinnor går igenom. Även om du inte längre är fertil behöver ditt samliv inte vara ett avslutat kapitel och du ska inte behöva känna obehag i ditt underliv.

Många kvinnor erbjuds hormonbehandling när de befinner sig i klimakteriet och därmed drabbats av östrogenbrist. Allt fler väljer däremot bort det alternativet i och med att man kan uppleva bieffekter som blödningar, bröstspänningar, svullnad och humörförändringar. Många väljer även bort hormonbehandling på grund av rädslan för en ökad cancerrisk.

– Repadina plus är därför ett bra alternativ för den som lider av vaginal torrhet men vill undvika hormoner. Den verkar genom att återuppbygga slemhinnan och har en positiv effekt på slidans pH-värde.

Nyfiken på Repadina plus? Läs mer här

Superingrediensen Hyaluronsyra
Repadina plus innehåller hyaluronsyra, en ingrediens vi börjar se allt mer på marknaden i och med dess positiva effekter. Hyaluronsyra i slemhinnan är nödvändig för dess normala funktion, men under klimakteriet och efter behandling av bröst och livmoderscancer minskar ämnet i slidan. Det leder till obehag i form av klåda, sveda, irritation samt smärta vid samlag.

– Hyaluronsyra är en naturlig byggsten i kroppen som finns i vävnader och kroppsvätskor hos alla människor. Det är ett av det mest vätskebindande ämnet som finns och bidrar till att förbättra surhetsgrader i slidan.

Repadina är den enda vagitorie på marknaden som innehåller hyaluronsyra, och främjar därmed läkning av slemhinnan. Den innehåller även mandelolja som verkar fuktgivande och mjukgörande. Redan efter några dagars behandling med Repadina plus märks en tydlig förbättring.

– Produkten är dessutom helt fri från hormoner, parfym och parabener och kan därför inte rubba hormonbalansen, avslutar Eva Strand

Repadina® plus är vagitorier specifikt framtagna för att motverka torrhet i slidan utan att använda konstgjorda tillsatsämnen. Den tillför fukt samtidigt som den återuppbygger slemhinnorna inifrån med hjälp av hyaluronsyra.
Repadina® plus levereras i form av vagitorier som förs in i slidan. Förpackningen innehåller 10 vagitorier á 2 gram.
Du kan fråga efter och köpa Repadina® plus på alla landets apotek, samt web-apotek.
Läs mer på repadina.se