Så enkelt kan du bli kvitt din onda hälsporre

Den som drabbas av plantar fasciit, i folkmun ofta kallat hälsporre, upplever en stark smärta på fotens undersida. Ofta beror det på att du har gått eller sprungit i dåliga skor som belastat foten fel. Joya har utvecklat en sko med en unik teknologi som håller fotproblemen borta.

– Det finns många olika knep mot plantar fasciit men den generella lösningen är att belasta fotområdet mindre, säger Håkan Magnusson från Joya.

Den som lider av plantar fasciit (ofta kallat hälsporre) dras ofta med fotsmärtor som kan göra varje steg smärtsamt. Ofta beror det på att du har gått eller sprungit i dåliga skor och belastat hälen för mycket. Det kan leda till att du tillslut drabbas av plantar fasciit, en inflammation i en sena under hälen. Joya har utvecklat en sko som med en unik sulteknologi minskar den totala belastningen på fötterna.
– I en helt vanlig sko belastar du hälen och framsidan väldigt mycket men när belastningen koncentreras till några få ställen tar mellanfoten inte upp så mycket tryck från kroppen som den borde göra, säger Håkan Magnusson från Joya.

Lider du av plantar fasciit? Ta reda på hur Joya’s skor kan hjälpa dig – klicka här!

Nyligen firade Joya tio år som Schweizisk skotillverkare. Med ett starkt fokus på en må-bra sko är visionen att höja den generella sko-komforten, öka hälsofördelarna och hjälpa den som lider av diverse fotproblem, knä- och höftproblem eller ryggsmärta.

Vill du veta mer om Joya? Klicka här

”Mjuk och smidig”
Skon mot plantar fasciit består av en ovandel tillverkad av ett mjukt andningsmaterial, en antibakteriell och tvättbar innersula, slitstark yttersula och en mjuk och elastisk mellansula tillverkad av PU-skum (Polyuretan).
– Det gör att skon kan efterlikna fotens naturliga rörelser och ger dig en mjuk och smidig gå-upplevelse, förklarar Håkan.

”Njuter av varenda minut”
I Joya’s sortiment finns ett brett urval av olika arbets- och fritidsskor för både män och kvinnor – skor som rekommenderas av läkare, ortopeder och sjukgymnaster i såväl förebyggande syfte som vid rehabilitering. Dr. Marco Seita, Palma Clinic Mallorca, är en av dessa.
– Med utvecklingen av ortopediska skor som simulerar den naturliga barfotagången har rörelseexperterna nu en alternativ metod för att behandla olika hälsoproblem. Jag gillar av att använda Joya och njuter av varenda minut av återhämtningen, säger han.

Vill du bli kvitt dina fotproblem? Klicka här för att hitta en återförsäljare av Joya!

Joya, den Schweiziska må-bra skon, är baserad i den pittoreska kommunen Roggwil vid den vackra Bodensjön. Bakom idén Joya finns två innovativa entreprenörer. Karl Muller och Claudio Minder som båda har en tydlig vision vision: "Vi vill sätta en ny standard i komfort och när det känsla och hälsofördelar."

Joyas teknologi ger dig en bekväm och unik upplevelse när du går. Kärnan i skon är den mjuka följsamma sulan som möjliggör foten att röra sig naturligt. Att gå blir en upplevelse!

Vill du komma i kontakt med oss? Klicka här!