Så får du en variationsrik sommarsemester i SverigeFå en händelserik sommar med unik natur och mysig stadsmiljö i en och samma destination. Trollhättan och Vänersborg kompletterar varandra och erbjuder massor av olika upplevelser med bara en mils avståndTillsammans utgör städerna det perfekta resmålet för de som både vill uppleva kultur, natur, bad och stadsliv med mängder av aktiviteter för alla åldrar. 

Om ni letar efter en aktivitetsfylld semester där alla kan hitta något av intresse är Trollhättan och Vänersborg de ultimata resmålen för er. Bara 45 minuter från Göteborg och Västkusten finns massor att upptäcka. Vandra i vacker och natur, bada i Sveriges största insjö, eller se det mäktiga Trollhättefallen. För de leksugna finns häftiga tema-lekparker och för de kulturintresserade finns spännande museum. En riktig pärla för en lyckad sommarsemester alltså! 

Mäktiga vattenupplevelser och ultimata lekplatser
I slussområdet i Trollhättan kan ni skåda både fritidsbåtar och lastfartyg när de slussas genom tre olika slusstrappor på väg mot Värnen eller Västerhavet. En häftig syn som inte får missas! Platsen är dessutom omringad av vacker natur och på det mysiga Slusscaféet kan ni ta en god fika eller lunch.   

För barnfamiljen är en lekplatsvandring ett hett tips. Besök parker med olika teman såsom Roy och Rogers mack, Glass-Oskars kiosk, Skrotnisses eller Vattenkraftens lekplats. Det finns till och med en Rymdlekplats där ni kan upptäcka galaxen. Alla lekplatserna har en kär koppling tid Trollhättans historia och bjuder på skoj både för stora och små.  

Här hittar du Trollhättans alla pärlor

Äventyra i kunglig natur
Upptäck Sveriges största insjö med flera långrunda sandstränder att promenera och bada kring. Eller varför inte hyra en kanot eller kajak och fridfullt glida runt på vattnet. Ni kan även hyra motorbåt och besöka Vänerns vackra öar. För fiskeintresserade är Vänern även ett paradis, här krävs heller inget fiskekort även om vissa regler måste följas. 

Endast en kort bilfärd från Trollhättan och Vänersborg finns Ekoparken Halle- och Hunneberg där den kungajakten äger rum varje år. Dessa tvillingberg är unika och liknande platser finns bara på ett fåtal andra ställen i världen. Upptäck naturen till fots eller med mountainbike med många leder att välja bland. Här finns även Kungajaksmuseet Älgens berg som passar alla åldrar. Lär er mer om bergens natur, djurliv och historia!  

Läs mer om allt kul i Vänersborg

Välkommen till Trollhättan och Vänersborg. Två städer som bildar en destination fylld med spännande historia, vattenfall, älgar, Saab-bilar, naturupplevelser, en hel del god mat och mycket mer.

Här hittar du Trollhättans fall- och slussområde, Sveriges största sjö Vänern och Ekoparken Halle- och Hunneberg.

Besök vår webbplats för mer inspiration