Så får du snabbt ett bra jobb inom bygg och IT – på det smarta sättet

Vill du snabbt ha ett bra jobb inom bygg och IT? Då är en YH-utbildning på Nackademin ett bra val.
– Här utbildar du dig till ett yrke, inte ett ämne, och av de som tagit examen från Nackademin så har hela 96 procent fått ett jobb inom rätt område, säger Astrid Westfeldt Corneman, vd på Nackademin.

Snart är det dags att söka höstens utbildningar. För den som vill ha stor chans till jobb är en yrkeshögskoleutbildning – YH-utbildning – ett bra val.
Här är varje utbildning utformad i nära samarbete med arbetsgivarna. Det betyder att de är skräddarsydda efter arbetsmarknadens behov.
Och eftersom en fjärdedel av utbildningstiden ägnas åt praktik på ett företag, knyts starka band mellan studenter och arbetsgivare redan under studietiden – och det leder till att många studenter har jobb klart redan innan de tar examen.
För yrkeshögskolan Nackademin är siffrorna exceptionellt höga. Av de som tog examen sommaren 2018 fick 96 procent ett jobb inom rätt område tre månader efter examen.
Enligt den senaste statistiken för de som tog examen 2018, hade sju av tio jobb redan innan examensdagen. 57 procent hade jobb på samma arbetsplats där de gjorde sin praktik, Lia, lärande i arbete.
– Det höga siffrorna är ett kvitto på att studenterna som tar examen vid Nackademin matchar de behov som finns på arbetsmarknaden i dag, säger Astrid Westfeldt Corneman.

Utbildare med branschkunskap
Representanter från arbetsgivarsidan finns inte bara med när utbildningarna utformas.
De är också med som utbildare och föreläsare inom olika delkurser. Det gör att det finns en oerhörd lyhördhet för arbetsmarknadens förändringar, trender, produktutveckling och nya lösningar.
– Detta kan direkt överföras till våra studenter. Ingen har så bra kunskaper om vad yrket kräver som de som faktiskt arbetar med det. Våra utbildare kommer direkt från branschen och yrkeslivet. Det ger studenterna aktuell och relevant kunskap, säger Astrid Westfeldt Corneman.

Till YH-utbildningar kommer de som antingen redan varit på arbetsmarknaden i ett par år i ett helt annat yrke men som bestämt sig för att byta, och likaså de som är i ett yrke, men där de vill bredda sig, få förnyad kunskap och mer erfarenhet. De gäller speciellt inom bygg och IT, där många kanske halkat in utan en formell utbildning, eller bara en kortare utbildning. Nu kan det bli ordentlig fart i karriären.
Ytterligare en kategori sökande är de som kommer direkt från gymnasiet, men också de som kanske läst andra, mer teoretiska utbildningar och kurser på traditionella universitet och högskolor, men som märkt att det varit svårt att få jobb. De byter till en YH-utbildning för att den i så stor utsträckning leder till jobb.
Med en examen från oss har du ett utmärkt läge att avancera i ditt yrke, både karriär- och lönemässigt. Det kan ske ett rejält hopp, säger Astrid Westfeldt Corneman.

YH-utbildningar är avgiftsfria. De är också CSN-berättigade. Nackademin har sitt campus intill Karolinska Institutet, vid gränsen mellan Solna och Vasastan i Stockholm samt i Uppsala nära centralstationen.

Här är några av Nackademins 28 utbildningar som startar i höst inom:
IT:
DevOps Engineer
IT-infrastrukturspecialist
Webbutvecklare Fullstack Open Source
IT-projektledare

Bygg:
Platschef (för yrkesverksamma)
Energiingenjör
VA-projektör