Så fick Sophie hjälp med sin torra och kliande hårbottenLider du av en känslig hårbotten med klåda, torrhet och beläggningar? Det är många som tror att det beror på mjäll – men faktum är att det ofta beror på flera faktorer såsom stress, väder och livsstil.
Sophie, 36, led länge av en torr hårbotten men fick bukt med sina problem tack vare produkter från Q for Skin.

Sophie, 36, bor i Stockholms innerstad tillsammans med sin sambo. Hon arbetar heltid på kontor och har en aktiv livsstil inom fitnessindustrin. Hon har länge haft återkommande problem med en känslig och kliande hårbotten – utan att veta vad hon skulle göra för att bli av med det.

– När jag var yngre kunde jag klia så det blev sår i min hårbotten, det var otroligt stressande och pinsamt. Jag trodde först att det berodde på mjäll och testade mjällschampo efter mjällschampo, men det torkade ut min hårbotten ännu mer. Jag rådfrågade även mina frisörer för att ursäkta mig varje gång jag satte mig i frisörstolen. 

Har du också problem med en tråkig, torr och bråkig hårbotten? Läs mer om problemet här

Det var inte förrän en av Sophies vänner rekommenderade henne att testa produkter från Q for Skin som hon fick hjälp på riktigt.

Q for Skin utvecklar hud- och hårvårdsprodukter för torr och känslig hud, hårbotten och intimområde. Alla produkter är fria eteriska doftämnen, starka kemikalier, uttorkande tvätt-tensider och består av naturliga och rena råvaror för att återställa hudbarriären och göra huden mjuk. 

Läs mer om Q for Skin och deras produkter här

Så gjorde Sophie
Det är ungefär varannan månad som Sophies hårbottenproblem dyker upp och ofta relaterar hon det till stress, väderomslag och livsstil. När hon märker att hennes hårbotten börjar bli torr inleder hon en kur på fyra till fem dagar där hon morgon och kväll masserar in oljan” Nourishing Oil” i sin hårbotten och därefter borstar med en speciell naturborste för att stimulera  och massera hårbotten. Hon använder alltid schampot “Quick Relief Shampoo”, men under den här kuren är hon extra noga med att massera in och låta schampots egenskaper hjälpa till. Efter den här kuren är hennes hårbotten bra. Första gången hon fick hjälp var denna kur en till två veckor lång – för att verkligen bryta den onda cirkeln. 

Här hittar du ”Quick Relief Shampoo” och här finns ”Nourishing oil

”Inget hokus-pokus”
Är det något Sophie har lärt sig är det att det inte finns något inget hokus-pokus-medel som för alltid tar bort problemet utan hon har tillsammans med Q for Skin lärt sig att leva med insikten om hur hennes hårbotten fungerar.
– Jag har fått verktyg som hjälper vid torr hårbotten och kunskap om hur jag ska ge min kropp kärlek, inifrån och ut.

Vi utvecklar hud- och hårvårdsprodukter som baseras på forskningen från Åbo universitet. Vi är specialister när det gäller torr hud och hårbottenbesvär. Med hjälp av den senaste bioteknologin och forskningsresultat, samt egna kliniska studier utvecklar vi ständigt vårt sortiment och arbetar för att finna lösningar till många av våra vanligaste hud- och hårbottenproblem.

Läs mer här