Så fixar du en schysst skördefest – tillsammans med Svenskt SigillHösten är här, förgyll den med svenska råvaror. Säsongen brukar innebära stora skördefester, men så blev det tyvärr inte i år. Nu kan du istället tillsammans med Svenskt Sigill anordna din egna lilla skördefest på hemmaplan - som dessutom bidrar till en hållbarare framtid.

Morötter, palsternackor, jordärtskockor, pumpor och äpplen är några av de svenska råvaror som man kan frossa i just nu. Allt fler människor är i dag medvetna om hur viktigt det är att välja rätt för att bidra till naturen istället för att skada den. Ibland kan det dock kännas svårt att lokalisera sig i det stora utbudet, då kan en miljömärkning vara en bra vägledning.

– Om man har möjlighet så bör man försöka handla svenskt och miljömärkt. Då övergår vi snabbare till en miljövänlig produktion och konsumtion, säger Josefin Kihlberg, kommunikationsansvarig på Svenskt Sigill.

För en hållbarare framtid
Svenskt Sigill är miljömärkningen för svensk mat och blommor. Tillsammans med svenska lantbrukare driver de utvecklingen för en ökad biologisk mångfald, minskad klimatpåverkan och ett hållbart vattenuttag.

– Vi märker ett ökat intresse från konsumenter för dessa frågor. Många vill bidra i miljöfrågan men vet inte hur, eller har själva inte tid att sätta in sig i ämnet. Då kan vår märkning ta dig en lång väg och påskynda processen mot en hållbarare framtid, berättar Josefin Kihlberg.

– Allt fler bönder använder vår certifiering och märkning i dag, så det blir lättare och lättare att gå i rätt riktning, fortsätter hon.

Njut av svenska råvaror i säsong
Handlar du råvaror i säsong bidrar det till lägre transporter av mat, och väljer du märkningen Svenskt Sigill stöttar du dessutom bönder och producenter som vill förändra och driva hållbarhetsarbetet framåt.

– Sedan säger det sig självt att råvarorna i säsong smakar extra gott just nu. Passa på att baka en god äppelpaj, dricka en god must eller göra en mustig gryta på säsongens rotfrukter. Ät gott, må gott och gör gott helt enkelt. Anordna din egna schyssta skördefest i höst.

Svenskt Sigill är miljömärkningen för svensk mat och blommor som tar ett helhetsgrepp på hållbarhetsfrågan. Svenskt Sigill driver utvecklingen inom lantbruket inom till exempel minskad klimatpåverkan, ökad biologisk mångfald och hållbart vattenuttag. När du köper mat eller blommor märkta med Svenskt Sigill kan du vara säker på att den är odlad, född, producerad, förädlad och förpackad i Sverige.

Läs mer på Svensktsigill.se