Tips: Så kan du enkelt liva upp ditt hem med unik inredningÄnda sedan 1897 har Skrufs Glasbruk skapat handblåsta glasvaror, med allt från dricksglas och ljusstakar, till iögonfallande skålar och vaser. Med över 120 år som verksamma kombineras tradition ihop med nytänk – något som resulterat i flera högkvalitativa och konstnärliga produkter.

Det råder ingen generell brist på företag som producerar olika typer av glas. Något som dock inte hör till vanligheterna är handblåsta sådana, något som gjort Skrufs glasbruk till en stor favorit – inte bara lokalt utan likväl runt om hela Sverige.

– Allt vi säljer är producerad på glasbruket i den lilla tätorten Skruv. Det är av allra största vikt för oss, och ingenting görs på andra ställen än här. Många andra producerar på flera olika håll, och vissa importerar. Det är inget vi gjort, och det är inget vi gör och det är inget vi kommer göra, berättar Kent Elm, vd på Skrufs Glasbruk.

Serien Kolonn

Se mer av Skrufs sortiment här

En vas perfekt för nuvarande trender
Ett hem kan enkelt fräschas upp med fina blommor. Samtidigt kan det lätt upplevas tafatt om vasen inte är snygg nog eller passar in, något som enkelt kan undvikas i form av de flera olika vaserna som finns hos Skrufs. Vasen Kolonn är tämligen ny i sortimentet och tillkom 2018, och finns i storlekarna liten, mellan och stor. Den mindre varianten är perfekt att ha kvistar eller små blad i, medan de större är optimala för just blombuketter – och väldigt mycket mer.

Vill du se mer av Kolonn? Klicka här!

– Formgivaren av denna vas är Carina Seth Andersson som är känd för sina tidigare välkända vaser. Precis som alla andra av våra produkter är Kolonn glasblåst hos oss på glasbruket i Småland, förklarar Kent.

Carina Seth Andersson har dessutom designat den mer klassiska vasen Pallo, en variant som finns i både vitt och

Vasen Pallo

svart färg. På senaste tiden har pampasgräs blivit en enorm trend, och ser som allra bäst ut i en stor och rund skål likt Pallo.

Läs mer om Pallo här

Mjuka former och tidlös design
Carina Seth Andersson är även formgivaren bakom de nylanserade ljuslyktorna STUCK & FRIS. Dessa kommer i två olika versioner, den ena med rakt mönster och den andra med ett skruvat sådant. I den nätta och lilla lyktan kan du enkelt placera in ett värmeljus, och få ett alldeles unikt sken från eldens lågor. Serien som visades till allmänheten först i slutet på september väntas, precis som övriga produkter i det breda sortimentet, bli en stor succé.

– Det är enkelt att förstå varför. Handblåst, producerat lokalt och väldigt snyggt.