Så inkluderar du alla deltagare på ditt hållbara möte: ”Främjar hälsa och miljö”

Att planera och anordna ett hållbart möte handlar inte bara om att välja ekologisk mat och en miljöcertifierad anläggning – det är minst lika viktigt att tänka på den sociala biten.
– Redan i planeringsfasen bör du tänka på att det kanske finns deltagare som kommer från en annan kultur eller har särskilda behov, säger Sylvia Nylin, vd på Svenska Möten.

Trendrapporter visar att det blir allt viktigare för företag att ta hänsyn till miljö och hållbarhet när de planerar en konferens eller kick-off. Man tänker lätt på en miljöcertifierad konferensanläggning och en gemensam transport dit – men enligt Sylvia Nylin, vd på Svenska Möten, är det minst lika viktigt att inkludera alla deltagare redan i planeringsfasen.

– Självklart är valet av en miljöcertifierad konferensanläggning en bra bas, men i planeringen av agenda och aktiviteter är det viktigt att dessutom tänka på gruppens sammansättning och anpassa upplägg och aktiviteter efter deltagarna. Du behöver även vara tydlig med vad som kommer att hända under mötet och vad som förväntas av deltagarna för att ge dem en chans att förbereda sig – något som i sin tur kan minska stressnivån inför dagen.

Hjälper dig att planera konferensen
I mer än 35 år har Svenska Möten hjälpt företag att skräddarsy och planera möten och konferenser för att uppfylla deras syfte och mål. De kan hjälpa dig med allt från mötesplanering och -bokning till  projektledning, deltagarhantering, teambyggande aktiviteter, transport, strategisk rådgivning och utbildning inom mötesledning och möteskultur.
Vill du ha hjälp att planera ett möte eller konferens? Kontakta Svenska Möten här

Enligt Sylvia Nylin kan även arrangören med små, enkla medel hjälpa deltagarna att göra klimatsmarta val under mötet eller konferensen.
– Eftersom Svenska Mötens anläggningar är Svanenmärkta är den miljömässiga delen av mötet omhändertagen, men det kan även gälla lunchen där konferensanläggningar ofta inleder en buffé med grönsaker. Du kan göra samma sak under dina egna möten, det spelar ingen roll hur många eller få ni är. Det viktiga är att puffa deltagarna i rätt riktning; det kommer i längden att kunna förbättra både hälsa, miljö och era konferenser.

Presenteras av

Vi brinner för bättre möten

Vi på Svenska Möten guidar dig genom hela mötesplaneringen och ser till att ditt möte har rätt form och hålls på rätt plats för just dina syften. Vi är din mötespartner som hjälper till med mötesbokning, projektledning, deltagarhantering, mötespolicys, teambyggande aktiviteter och transport – och allt däremellan! Med 35 års samlad kunskap och erfarenhet ser vi till att dina möten blir ett värdefullt verktyg för att nå ditt företags mål och visioner.

Läs mer om Svenska Möten här