Så kan du få högre kaloriförbränning med BungyPump fjädrande stavarVill du gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt?
En testrapport visar att du kan bränna upp till 77 procent fler kalorier under din promenad när du använder BungyPump fjädrande stavar.
– Jag kan starkt rekommendera BungyPump, säger Rovena Westberg, leg. sjukgymnast.

BungyPump en unik träningsstav som finns i Sport Progress Internationals sortiment. Träningsstaven har en inbyggd fjädring som ger motstånd varje gång staven pressas ner och finns i flera olika modeller med motstånd på mellan fyra till tio kilo – vilket gör att du får ut mycket mer av träningspasset. Du får starkare kropp, bättre kondition och kan bränna upp till 77 procent fler kalorier än vid en vanlig promenad. Tester har dessutom visat att BungyPumps unika fjädring gör att du bränner fler kalorier än vid gång med vanliga gåstavar.

Läs mer om BungyPump

Rekommenderas av sjukgymnaster
Träning med BungyPump kan bidra till en hälsosam viktnedgång men träningsredskapet är även bra för mycket annat.
– Jag vill särskilt rekommendera stavgång med BungyPump till de som har ryggproblem eftersom stavarna bland annat aktiverar lednära stabiliserande mage- och ryggmuskulatur som är viktig för en bra kroppshållning som i sin tur avlastar ryggkotorna, säger Rovena Westberg, leg. sjukgymnast.

Rovena berättar vidare att du varken behöver träna hårt eller länge med BungyPump-stavarna för att förbättra din hälsa avsevärt – däremot behöver du göra det regelbundet. Ta hellre dagliga korta promenader än bara en långpromenad i veckan. Allra bäst är att ta en ”BungyPump Walking” 30-60 minuter per dag vid ett tillfälle eller uppdelat på två tre kortare pass.
– Jag kan starkt rekommendera BungyPumps-träningsstavar till dig som vill ha en aktiv livsstil, god kondition och starkare muskler, säger Rovena.
Så funkar BungyPump-stavarna

Det visar testerna
En testrapport som gjordes i samarbete mellan BungyPump of Sweden och Modo Sports Academy med syftet att jämföra effekten av promenad med BungyPump träningsstavar och stumma stavar visade bland annat följande;

 • Träning med BungyPump träningsstavar ger en ökad kaloriförbrukning på upp till 77 procent och ett arbete på högre VO2max vid 30 minuters promenad i 6,5 km/h med en till tre graders lutning jämförelsevis med vanlig gång.
 • Att promenaderna med BungyPump träningsstavar var mer tidseffektivt jämfört med vanlig gång och gång med stumma stavar. För att uppnå samma kaloriförbrukning under vanlig promenad som vid 60 minuter med BungyPump skulle det krävas cirka 90 minuter promenad. Om det ska uppnås vid promenad med stumma stavar skulle det krävas cirka 80 minuter promenad.

Se hela rapporten här

Lär dig BungyPump-tekniken – se klippet

 • 20-77 procent ökad förbränning jämfört med vanlig promenad
 • 90 procent av kroppens muskler aktiveras vid BungyPump Walking
 • Justerbar längd – passar för alla i familjen
 • Effektiv träning för hela kroppen, var och när du vill
 • Kan användas av alla oavsett ålder och kondition
 • Passar både till vardagsmotion och elitträning
 • Skonsam och mjuk för armbågar och axlar
 • Lovordas av medicinsk expertis och används vid rehabilitering
 • Svensk träningsprodukt som tillverkas i Sverige

Kontakt
Varmt välkommen att kontakta oss!

Telefon: 0660-585 89 
E-post: info@sportspro.se
info@bungypump.se