Så kan du slippa rakfinnar och utslag

Att raka skägget och benen är en del av många människors vardag men för de som har en grov och lockig skäggväxt eller känslig hy tillkommer ofta utslag och rakfinnar. Svenska Váli Company & Brands tröttnade på marknadens utbud av dyra multibladshyvlar som inte levererade som utlovat. Lösningen blev Váli – en klassisk säkerhetshyvel med ett enda rakblad.

På butikshyllorna med rakprodukter ryms en salig blandning av färger, funktioner och rakblad. Den ena rakhyveln är modernare än den andra men Váli Company & Brands menar att nymodigheter inte alltid är den bästa lösningen. Efter år av missnöjen från marknadens utbud tog de fram en egen rakhyvel som uppfyller behovet för den målgrupp som tidigare exkluderats.

– Vi är själva två män med den olyckliga kombinationen av grov skäggväxt och känslig hy. Precis som många andra längtade vi efter en passande rakhyvel. Vi kombinerade då en klassisk design med ett enda rakblad och moderna produkter, berättar Matteus Azar, vd på Váli Company & Brands.

Läs mer om om Váli Company & Brands

Säkrare rakning
Företaget fyller det stora utbudsglapp som människor med grov och lockig skäggväxt samt känslig hy tidigare upplevt. För dem spelar det ingen roll huruvida rakhyveln är neonfärgad eller vibrerar så länge den inte fungerar. Den här målgruppen behöver helt enkelt en rakhyvel som skär jämt och säkert för att inte irritera huden.

– Multibladshyvlar funkar inte för oss eftersom de har flera blad tätt intill varandra. Det gör att grovt eller lockigt skägg fastnar och rycks av istället för att skäras, förklarar Matteus Azar.

Rakhyveln Váli har däremot endast ett rakblad och skär i nivå med huden. Produkten har minst sagt mottagits väl hos konsumenterna som bland annat beskriver den som: ”Bästa hyveln jag har provat”.

En avkopplande stund
I företagets sortiment finns även andra produkter för att förbättra rakupplevelsen, däribland en rakborste, rakkräm och aftershave.

– Vi ser fram emot att underlätta rakningen för flera och göra den till en avkopplande stund samtidigt som vi värnar om miljön. Våra rakblad är faktiskt de enda på marknaden som kan återvinnas, avslutar Matteus Azar.

Vali Company & Brands är ett svenskt företag som erbjuder rakprodukter med naturliga ingredienser som fungerar även för grov och lockig skäggväxt eller känslig hud. Företaget grundades ur tanken att alla människor har rätt till en bra rakupplevelse – oavsett skäggväxt, hudtyp eller ekonomi.

Läs mer här