Recept: Så lagar du den godaste vegetariska pytten – med sötpotatisDen vegetariska trenden är större än någonsin bland svenskarna.
I och med den har efterfrågan på en lyxigare variant av potatis ökat – sötpotatis.
– Som ett komplement till våra sötpotatis-pommes frites lanserar vi nu sötpotatistärningar som är perfekta till exempelvis en pytt, säger Jörgen Johansson, vd på Aviko Norden.

Aviko erbjuder ett brett och gott sortiment av förädlade potatisprodukter och rotfrukter. Deras potatisprodukter så som Sweet Potato Fries och potatisbakelser är sedan länge permanenta gäster på många restaurangers menyer – men har nu även hittat in i de svenska hemmen.
– Vi har tagit fram nya sötpotatisprodukter för att möta efterfrågan hos konsumenterna. Som ett komplement till våra sötpotatis-pommes frites lanserar vi nu sötpotatistärningar som är perfekta till exempelvis en pytt, vit fisk som en torskrygg eller till en sallad, säger Jörgen Johansson, vd på Aviko Norden.
Nyfiken på Avikos goda potatisprodukter? – se hela sortimentet här 

Se klippet på hur du lagar den godaste vegetariska pytten – med sötpotatistärningar

Sweet Pytt Maximum
4 personer

- 350 g potatis
- 450 g Sweet Potato Cubes
- 2 rödlökar
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 400 g frysta gröna sojabönor
- 4 äggulor
- Rapsolja till stekningen
- Salt, peppar och chiliflakes

Gör så här
Förvärm ugnen och tillaga sötpotatistärningarna enligt anvisningarna på påsen. Bakas krispiga och goda.

Under tiden – skala och skär din potatis i kuber cirka 1x1 cm. Skölj potatisen (från onödig stärkelse) och låt rinna av före stekning.

Skala och skär din rödlök i ca 1,5 cm tärningar. Skär paprikan i 1,5 cm. Börja med en stor stekpanna med höga kanter med en skvätt rapsolja. Tillsätt potatisen och stek på medelvärme tills potatisen börjar mjukna och bli gyllene, ca 8 minuter. Tillsätt lök, paprika och sojabönor och stek ytterligare ca 2 minuter. Paprikan och bönorna ska behålla sin crunch och vara al dente. Rör runt försiktigt. Smaka av med chiliflakes, salt och svartpeppar.

Precis innan servering vänder du ner de krispiga ugnsbakade sötpotatistärningarna. Servera med en äggula.

Smaklig spis!


Om oss
Det som 1962 startade som en lokal potatisfabrik i den Holländska byn Hoog Keppel har idag kommit att bli ett av världens ledande livsmedelsföretag inom just potatisförädling – Aviko. Det kooperativt bondeägda bolaget har sitt nordiska huvudkontor i Helsingborg. Vi är 100 medarbetare i Sverige och säljer ca 50 000 ton potatis och rotfrukter per år på den nordiska marknaden. Vi drivs av visionen att skapa glädje, enkelhet och mervärde för Nordens alla kök. Detta genom att erbjuda det godaste sortimentet av förädlade potatisprodukter och rotfrukter. 

Kontakta oss
Varmt välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post.

Tel: 042-38 60 30

E-post: info@avikonorden.se