Så klimatkompenserar du din egen körningÄger du en bil och vill göra något gott för miljön?
Nu kan du som fordonsägare enkelt göra skillnad genom att besikta din bil hos Opus Bilprovning.
– Vi klimatkompenserar hela vår verksamhet, inklusive besiktningar, fordonstester och resor till och från oss, säger Tord Fornander, vice vd och produktionschef på Opus Bilprovning.

Som bilägare finns det mycket man kan göra för att klimatkompensera sitt användande av bil. Idag finns det allt från elbilar och miljömärkta bilar på marknaden som är specifikt framtagna för att ha en sådan liten påverkan på vår miljö som möjligt. Du kan också välja att köra mindre och bara använda din bil vid längre körsträckor – men du kan faktiskt också enkelt göra skillnad när du besiktar din bil hos Opus Bilprovning.

Opus Bilprovning finns på 89 platser i landet, från Kiruna i norr till Helsingborg i söder. 
De besiktar närmare två miljoner fordon per år samtidigt som de arbetar hårt med att lämna ett så litet avtryck som möjligt på vår planet. Opus Bilprovning är därför det första besiktningsföretaget i Norden som klimatkompenserar för hela sin verksamhet – inklusive din bilresa till och från deras verkstäder.
– Vi erbjuder sedan juli 2017 även våra personbilskunder att klimatkompensera för sin körning. Informationen om fordonets klimatavtryck är kostnadsfri och återfinns på besiktningsprotokollet. Du väjer sedan själv om du vill klimatkompensera för din egna körning eller inte, säger Tord Fornander, produktionschef och vice vd för Opus Bilprovning i Sverige
Läs mer om Opus Bilprovnings klimatkompensering

”Tillsammans kan vi göra stor skillnad”
Fordonens miljöpåverkan är en av de stora anledningarna till att man utför regelbundna kontrollbesiktningar.

En genomsnittlig besiktning hos Opus Bilprovning släpper ut 5,54 kg CO2e vilket kan tyckas vara en liten siffra, men med tanke på att de årligen genomför cirka 1,7 miljoner besiktningar blir den siffran betydligt högre.
– Tillsammans kan vi därför göra stor skillnad.

Opus Bilprovning har också gjort det självklara valet att stödja Fossilfritt Sverige som är regeringens initiativ för att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.
– Ett annat viktigt initiativ som vi stödjer är Nollzon, som verkar för tysta och rena transporter i våra städer, avslutar Tord.
Vill du veta mer om Opus Bilprovnings miljöarbete? Klicka här

Om oss
Vi finns på 89 platser i landet, från Kiruna i norr till Helsingborg i söder och besiktar personbilar, motorcyklar husvagnar såväl som tunga fordon som lastbilar och bussar.

Opus Bilprovning ingår i Opus Group AB som är ett bolag med stark tillväxt, noterat på Nasdaq (Stockholmsbörsen), och är en ledande aktör på den internationella marknaden för fordonsbesiktning och support. Årligen hanteras över 25 miljoner besiktningar över världen.

Kontakt
Varmt välkommen att kontakta oss!

Telefonnummer:
0775- 500 300 
E-post: kundtjanst@opusbilprovning.se


 
Tord Fornander