Så lägger du trall på rekordtid med nya spikpistolen

Vi närmar oss sommaren med stormsteg och många vill komplettera hemmet med en mysig uteplats för säsongens grillkvällar. Efterfrågan på dolt montage ökar allt mer eftersom det ger ett snyggt och flisfritt slutresultat utan synliga skruvar. Den nya spikpistolen EDGEFAST låter dig lägga trall med dold infästning hela 4–5 gånger snabbare – utan oönskade flisor.

Sommaren väntar runt hörnet och många vill möta solen med en ny uteplats. Du som lägger mycket trall vet dock att det innebär ett arbete som ofta är tidskrävande och där det kan vara svårt att få till ett snyggt och flisfritt resultat. ESSVE, Nordens största leverantör av infästningsprodukter, valde därför att utveckla en unik spikpistol tillsammans med svenska snickare så att du kan lägga trall på rekordtid. Resultatet? Proffssystemet EDGEFAST.
Lär dig mer om EDGEFAST här

 4-5 gånger snabbare än toppskruvning
EDGEFAST är en ny spikpistol som är helt unik i sitt slag på den europeiska marknaden. Eftersom spiken fästs i sidan på brädan blir montaget dessutom dolt, vilket ger ett lyxigt och flisfritt slutresultat.

– EDGEFAST skjuter in spiken i brädan vilket gör arbetet 4–5 gånger snabbare än om du använder bandad skruv. Du laddar upp till 100 spik åt gången och får även med olika distansbrickor så att du enkelt kan mäta ut avståndet mellan brädorna. Det är betydligt mer effektivt då du inte behöver använda tumstockar och moraknivar för att hålla rätt avstånd, säger Stefan Carlsson, Produktchef på ESSVE.

Ingen risk att spiken vandrar upp
Det har blivit allt mer populärt med dolt montage, där man slipper synliga skruvar och flisor. ESSVE har sedan tidigare systemet HDS, där man skråskruvar in skruven i sidan på trallbrädan. Med EDGEFAST tas nästa steg, då spikpistolen ger samma trall utan synliga skruvskallar, som även blir lättare att slipa. Den är dessutom 4-5 gånger snabbare att arbeta med. Men vandrar inte spiken upp? Nej, spiken är platt med tandade sidor vilket hindrar spiken från att tryckas upp när virket torkar.

– Eftersom du skjuter med en kontrollerad vinkel gör det att arbetet går så himla mycket snabbare. Vill du lägga trall med dold infästning på kort tid så gör EDGEFAST arbetet mer effektivt. Pistolen låter dig göra två infästningar i en och samma rörelse. Mig veterligen finns det inget motsvarande verktyg på marknaden, säger Mackan Nyhlén, egen företagare och snickare i ett av landets mest somriga gör det själv-program på tv.