Vill du uppleva vackra TanumStrand i vår? Detta händer – för stora som småKräftkok på bryggan, besök av ostrondykare, yogaevent och spaupplevelser – i vår är utbudet av helgaktiviteter enormt på TanumStrand.
– Särskilt påskveckan är populär hos oss, den präglas av barnaktiviteter med påskpyssel och hoppborgshinderbana medan föräldrarna kan njuta av det vi kallar aktiv avkoppling, säger Christel Edbäck, hotellchef.

I vackra Bohuslän är det aldrig långt till havet. Vid Skagerraks strandkant, strax söder om Grebbestad, ligger TanumStrand, ett av landskapets största hotell- och konferensanläggningar. Hotellets 160 rum och 99 stugor rymmer upp till tusen gäster och hotellet står öppet året runt.
– Under sommaren kommer tusentals besökare hit för att njuta av bad- och spaupplevelser men vi har aktiviteter här under alla årstider, säger Christel.

Vi jobbar hela tiden med att fylla kalendern med spännande upplevelser för våra gäster - allt för att kunna erbjuda en givande vistelse hos oss på TanumStrand. Ledordet är ”aktiv avkoppling”, något som varit tongivande för vår konceptuella utveckling, berättar Christel.
– Vi erbjuder olika events på hotellet och anknytningen till hav och skärgård är ett återkommande tema. Du kan exempelvis testa på vår havsbadritual, bastuyoga och blissful floating, säger Christel.

”En försmak av sommaren”
Under påsken är hotellet i stort sett fullbokat av resenärer från både Norge och Sverige. Under hela vecka 16 arrangeras barnaktiviteter med allt från skattjakt till familjeträning och i kongresshallen byggs ett stort lekland med bland annat en hoppborgshinderbana upp. Barnquiz anordnas och familjen kan utmana varandra under en klurig poängpromenad.
– Runt påsk börjar butikerna under promenadstråket mot Grebbestad öppna upp som en försmak av sommaren och utsikten över Fjällbacka Skärgård är mer spektakulär än någonsin den här tiden på året.

Vilka event vill du vara med på i vår? Här ser du hela listan

TanumStrand har ett uppskattat inomhusbad med både vattenrutschbana och jacuzzi. SPA Horisont erbjuder alla över 16 år behandlingar, SPA ritual och lugna relaxytor.
– Det finns träningsmöjligheter på hotellet men som gäst hos oss kan du också promenera längs strandkanten, besöka naturreservatet Tjurpannan eller gå ut till Udden, beställa in ostron och nykokt kräfta och bara känna doften av havet, säger Christel.

Lär dig allt om ostron
Varje lördag kokas kräftor på bryggan, där gästerna får se hur nyfångade havskräftor blir till salta delikatesser i en rykande het gryta. Ostrondykare besöker hotellets sjöbod under utvalda lördagar och lär besökarna hur man öppnar ett ostron och prova goda drycker till. I samband med nordiska mästerskapen i ostronöppning i början av maj kommer dessutom Tareq Taylor på besök.
– Det är något särskilt med vårsol i Bohuslän – vem vill inte till havet denna årstid?

 
 TanumStrand är en av Bohusläns största hotell- och konferensanläggningar med 160 rum, 99 stugor och egen gästhamn. Hotellet, som är öppet året runt, ligger alldeles vid Skagerraks strandkant, och kan ta emot upp till 1000 gäster för övernattning, middag, möten och aktiviteter.
 
Mer information: 
 
Kontaktuppgifter: