Så lånar du pengar snabbt, enkelt och flexibelt – från en trygg partnerVid tillfällen i livet kan det bli nödvändigt att snabbt låna pengar.
Kreditbolaget Risicum kan på ett enkelt sätt erbjuda kreditlån, en modern låneform som påminner om ett kreditkort med flexibel återbetalning.
– Lånet passar den som behöver låna pengar men inte vet exakt hur mycket pengar som behövs eller exakt när de behövs, säger Mattias Nilsson, Sverigechef på Risicum.

Livet är fullt av överraskningar, och ibland kan det komma oväntade kostnader som måste täckas.

Kreditbolaget Risicum erbjuder en flexibel form av kreditlån där låntagare kan beviljas en kredit upp till 50 000 kronor, men samtidigt har friheten att utnyttja endast en mindre del av krediten – och då bara betala ränta för den utnyttjade delen.

– Tanken är att man kan ha en hög kredit, men utifrån den låna och använda en mindre del av krediten när det behövs. När man väl ha fått sin kredit beviljad kan man snabbt få tillgång till pengarna när man väl behöver dem. Det är enkelt och smidigt, säger Mattias Nilsson.

Kunden är heller inte låst med en bindningstid, utan kan betala tillbaka sitt lån inom löptiden så fort man har fått tillgång till eget kapital, som sin lön.

Lånar man maximala 50 000 kronor är den längsta återbetalningstiden 46 månader – men friheten är stor att betala tillbaka tidigare.

– Vi erbjuder en flexibel återbetalningsplan där man kan lösa lånet i förtid, säger han.

Slipper registrering
När man lånar pengar hos ett kreditinstitut eller en bank sker en kreditupplysning för att se kreditvärdigheten hos en person. Ofta sker detta hos Upplysningscentralen, UC. Problemet är att UC registrerar och sparar att en kreditupplysning gjorts, vilket kan påverka ens kreditvärdighet.

Risicum gör istället sin kreditupplysning hos en annan leverantör som inte registrerar att det skett. Kundens kreditvärdighet påverkas alltså inte av att Risicum gjort en kreditupplysning.

– Alla ska ha rätt att ansöka om ett lån utan att det ska påverka deras möjligheter att få ett lån hos någon annan, säger  Mattias Nilsson.

Risicum håller sina kostnader nere genom att ha en helt internet- och telefonbaserad kundtjänst. Hela ansökningsprocessen sker via webben. En kund får svara på vissa frågor och blir man godkänd och tilldelas en kredit, kan man ha önskat belopp på sitt konto redan samma dag. Därefter kan man, genom att logga in med bank-ID, gå till ”Mina Sidor”, där man kan följa sitt lån och sin kredit.

Vill man tala med en rådgivare hos Risicum finns generösa öppettider för att nå kundtjänst via telefon.

Månar om sina kunder
På Risicum är man mån att att ha en god relation till sina kunder. På Risicums hemsida finns tydligt angivet hur hög räntan är och hur stor den totala kostnaden blir för lånet. Likaså varnas för att inte låna mer än man behöver och noga tänka igenom sin ekonomiska situation innan man tar ett lån.

– Vi står under Finansinspektions tillsyn som ett konsumentkreditinstitut och vi följer självklart Konsumentverkets regler som ser till så att lagen om högkostnadskrediter följs, förklarar Mattias Nilsson.

På Risicum vill man ha långsiktiga relationer med sina låntagare.

– Vi ser långsiktigt på detta, vill jobba tillsammans med våra kunder, och möjliggöra att människor får en kredit som de kan använda på ett ansvarsfullt sätt, säger Mattias Nilsson.

Risicum Capital AB grundades år 2005 och har sedan starten i januari 2008 förmedlat lån till svenska kunder. Risicum är ett privatägt svenskt aktiebolag med kontor i Stockholm och i Åbo i Finland. 

Risicums affärsidé är att erbjuda smidiga och säkra finansiella tjänster till personer som av en eller annan anledning inte har möjlighet att låna hos traditionella låneinstitut.

Läs mer på www.risicum.se