Så skapar Tekompaniet bättre förutsättningar för teodlare

Te, den mest konsumerade drycken efter vatten, har nått alla världens hörn och kan drickas vid de allra flesta tillfällen. Idag odlas och produceras te i över 30 länder i bland annat Afrika och Asien – länder med oftast tuffa arbetsförhållanden. För att säkerställa att teodlarna får bättre arbets- och levnadsvillkor har Tekompaniet sedan start erbjudit Fairtrade-certifierade teer. 
 
– Genom att erbjuda Fairtrade-märkta produkter i vårt sortiment säkerställer vi att teodlarna får bättre ekonomiska villkor, att inget barnarbete utförs och att demokrati i landet främjas, berättar Håkan Kjellström, grundare och vd på Tekompaniet. 

Majoriteten av de teer som erbjuds hos Tekompaniet består av äkta råvaror och örter från olika delar av världen – något som alltid varit en prioritet för bolaget. I sortimentet finner man Four O’Clock, ett varumärke som producerar ekologiskt och Fairtrade-certifierat kvalitetste, inspirerat av världens alla kulturer.  


–  De unika smakkombinationerna tas fram i Quebec i Canada, med äkta örter och kryddor från Japan, Kina, Taiwan, Sri Lanka, Indonesien och Sydafrika. För Four O’Clock ligger fokuset på att ta fram miljövänliga produkter som även tar hänsyn till de som producerar och tillhandahåller råvarorna, säger Håkan Kjellström, grundare och vd på Tekompaniet. 
 
– Det som utmärker kvalitetste från Four O’Clock är att innehållet är Fairtrade-certifierat och framställt utan miljögifter. I samband med Fairtrades höstkampanj som pågår just nu har vi även en kampanj på våra produkter i vår webbshop, där du får 20 procent rabatt  våra Fairtrade-certifierade teer, fortsätter Håkan.  
 
Läs mer och beställ fairtrade-märkt te hos Tekompaniet här 
 
Noggrant utvalt te 
Four O’Clock ägs av Johanne Dion och hennes dotter Karine Pomerlau som årligen reser till bland annat Japan, Kina, Taiwan och Sri Lanka. Detta gör man för att handplocka de finaste teerna och kryddorna till deras egna blandningar. Där besöker de tillsammans teodlare för att få en djupare kunskap och förståelse för processen som ska leda till bättre smaker och te som gör gott på många olika sätt. 
 
– För att bevara teets unika arom förpackas varje individuell påse i ett tätt kuvert. Utöver att vara ekologiskt och Fairtrade-certifierat är kvalitetste från Four O’Clock även koshercertifierat, fortsätter Håkan.  
 
Bidrar till en bättre värld 
Håkan berättar att etiskt producerade varor alltid har varit centrala för Tekompaniet och som företag gör de allt de kan för att bidra till en bättre värld. Utöver att alltid erbjuda Fairtrade-certifierade produkter i sitt sortiment så stöttas flera projekt som ämnar att förbättra levnadsstandarden för behövande i utvecklingsländer.  

Läs mer och beställ fairtrade-märkt te hos Tekompaniet här 

Det är svårt att gå tillbaka till vanligt te, när du har provat våra.

Vår affärsidé är att med kunskap, nytänkande och personlig service vara den ledande leverantören i Sverige av kvalitetste. Det har vi nu varit sedan 2000.

Vi vill göra ekologiskt och etiskt producerat te tillgängligt för alla. Därför hittar du mycket ekologiskt och Fairtradecertifierat te.

Kontakta oss

Har du frågor om te, våra produkter, vill du servera eller sälja en riktigt god kopp te? Hör av dig!

Försäljning & växel 
08 68 40 50 00  
info@tekompaniet.se

Konsument & webshop
08 68 40 50 20  
webshop@tekompaniet.se