Så slipper du skitjobbiga problemet i sommarSommarstugans avlopp och toalett kan lätt bli ett ovälkommet besvär mitt i sommaridyllen. Därför väljer allt fler nu att installera en förbränningstoalett, en lösning som inte behöver anslutas till kommunens avlopp och som samtidigt är enklare och fräschare att hantera än en mulltoa eller ett utedass.

En stor del av tjusningen med en sommarstuga är att komma bort från vardagen men samtidigt finns det vissa vardagliga bekvämligheter som vi ogärna lever utan. Det kanske bästa exemplet på detta är sommarstugans toalett. Alla som har haft en mulltoa eller ett utedass på landet vet att tömning och skötsel inte är någon särskilt härlig syssla.

Att skaffa en vanlig vattentoalett är därför förstahandsvalet för de flesta sommarstugeägare, men är din stuga inte ansluten till det kommunala avloppsnätet blir detta en både komplicerad och dyr historia. Att använda ett enskilt avlopp är inte heller oproblematiskt eftersom regelverken för enskilda avlopp blivit allt hårdare de senaste åren.

Läs mer: Så nöjda är sommarstugeägarna med sina förbränningsotaletter.

Så funkar förbränningstoaletten

Ett annat toalettalternativ, som blivit väldigt populärt, är förbränningstoaletter. En av de stora fördelarna med en förbränningstoalett är att den inte spolas med vatten och därför inte behöver kopplas in till avloppsnätet. Istället används en påse vid toalettbesöket som fångar upp avföring, urin och toalettpapper.

Påsen med dess innehåll åker vid ”spolning” ner i  förbränningskammaren och förbränns till bakteriefri och luktfri aska. Askan kan sedan slängas i blomsterrabatten eller hanteras som hushållsavfall. 

– Genom att välja en förbränningstoalett till sommarstugan slipper du alla problem som följer med att dra in vatten till stugan, samtidigt som du får en mycket mer komfortabel lösning än en mulltoa eller ett utedass, säger Mats Hellström på företaget Incino som säljer förbränningstoaletten Incinolet.

Incinolet är världens mest sålda förbränningstoalett och enligt Mats Hellström beror det på att den är utvecklad sedan 1959 och säljs över hela världen. Den robusta designen, helt i rostfritt stål, innebär dessutom att toaletten är väldigt tålig, har en väldigt lång livslängd och lever upp till högt ställda säkerhetskrav i en lång rad länder.

-Eftersom vi vet att toaletten är väldigt driftsäker kan vi som enda leverantör lämna hela 5 års garanti på Incinolet, säger Mats Hellström.

Läs mer: 7 anledningar att välja Incinolet.

Toaletten är även uppbyggd i moduler och innehåller inte någon komplicerad eletronik, vilket gör det lätt för stugägaren själv att underhålla toaletten och byta eventuella reservdelar.

– Den är det perfekta alternativet för sommarstugan eftersom den är så enkel och samtidigt är skonsam mot både miljön och plånboken.Världens mest sålda förbränningstoalett!

Incinolet är skonsam mot miljön och fungerar utan vatten och avlopp. Urin och fekalier förbränns och blir till lukt- och bakteriefri aska.

Amerikanska Incinolet är originalet, kontinuerligt utvecklad och optimerad sedan 1959. Incinolet är överlägsen marknadsledare i USA och Kanada och säljs i många länder världen över – Världens mest sålda förbränningstoalett helt enkelt.

Incinolet har hög driftsäkerhet och är enkel att använda och underhålla. Det har vi uppnått genom komponenter av hög kvalitet, genomtänkt konstruktion och minimalt med onödiga finesser.

Läs mer här.