Så tar du nästa steg i AI-karriären – genom Nackademin

Vill du vara i framkant när AI revolutionerar arbetsmarknaden? Nu erbjuder Nackademin en helt ny onlineutbildning i tillämpad maskininlärning, perfekt för dig som vill skaffa spetskompetens inom AI och maskininlärning. Denna utbildning, med nästa start i oktober och januari 2025, har utvecklats för att möta det snabbt växande behovet av AI-specialister i Sverige och internationellt.

Behovet av AI-kompetens har exploderat under de senaste åren, och den skriande efterfrågan väntas bara öka. Enligt rapporter från både Almega* och Eurostat står Sverige inför en skriande brist på specialister inom AI och maskininlärning. Nästan en tredjedel av Sveriges största företag har redan börjat använda AI-teknik, och antalet jobbtitlar som kräver denna typ av kompetens spås öka kraftigt.

– Vi ser en tydlig ökning av företag som efterfrågar expertis inom AI. Det är ingen tvekan om att AI-kompetens blir en avgörande faktor för framtidens arbetsmarknad, säger Ulrika Hargö, utbildningschef på Nackademin.

– Med vår nya utbildning i maskininlärning vill vi ge våra studenter verktygen att inte bara möta dessa krav, utan också ligga steget före.

Vill du veta mer?

Flexibilitet som passar alla
En av utbildningens stora fördelar är dess flexibilitet. Genom att vara helt online och på engelska så blir den tillgänglig för både svenska och internationella studenter. Detta upplägg gör det möjligt att studera när och var du vill – vilket gör det till en studietid även för dig som vill kombinera studier med arbete eller andra åtaganden.

– Det är helt enkelt utformat för att passa den moderna livsstilen. Du kan anpassa studierna efter dina egna behov, oavsett var du befinner dig, fortsätter Ulrika Hargö.

Efter utbildningen öppnas dörrar till en rad spännande karriärmöjligheter. Från AI-ingenjör och dataanalytiker till mjukvaruutvecklare och AI-konsult – möjligheterna är många och arbetsmarknaden är hungrig på kompetens. Enligt SVT Nyheter** är just AI och maskininlärning några av de mest framtidssäkra yrkesområdena, med höga löner och stor efterfrågan.

– Det här är inte bara en utbildning – det är en investering i din framtid. Vi ser att marknaden skriker efter AI-specialister, och med denna erfarenhet kan du snabbt ta steget in i en bransch som verkligen har framtiden för sig.

Läs mer om utbildningen

Framtidens utbildning börjar nu
Vill du vara en del av AI-revolutionen? Då kan Nackademins utbildning i tillämpad maskininlärning vara din biljett till framtiden. Oavsett om du siktar på att jobba som AI-ingenjör, dataanalytiker eller utvecklare, så väntas studierna hos Nackademin komma till stor nytta både nu liksom längre fram i livet.

– Det kommer att ge dig den spetskompetens du behöver för att lyckas. Anmäl dig redan idag och ta nästa steg mot en lysande karriär inom AI och maskininlärning, avslutar Ulrika Hargö.

För att säkerställa en träffsäker kompetensförsörjning i enlighet med dagens och morgondagens behov har Nackademin noggrant valt ut åtta fagskoleutbildningar från Noroff att erbjuda svenska studenter online. En online-utbildning hos Noroff via Nackademin är ett bra val för de som önskar flexibilitet och frihet under sin studietid. Det digitala innehållet ger studenterna möjlighet att styra över sin egna vardag där man kan studera när och vart man vill. Alla utbildningar är CSN-berättigade med totalt fyra starter per år som kan läsas på hel- eller halvfart, perfekt för studenter som vill kombinera studier med arbete eller annat kul!

Victor Christophe

Learn More →