Se äventyrslistan: Vad gör du helst i Funäsdalen?Funäsdalen är främst känd som en snösäker liten fjällby i västra Härjedalen – men äventyret lever året om och oavsett årstid kan du ta med familjen på upplevelser de sent ska glömma.
Här är ett smakprov på aktiviteterna ni kan boka in redan nu. Vilken är din favorit?

Älskar du att åka skidor, fjällvandra eller kanske uppleva naturen från en kanot? I västra Härjedalen ligger populära Funäsdalen, ett skidparadis som under sommarmånaderna öppnar upp för storslagna naturupplevelser och äventyr för alla åldrar.

Oavsett årstid vallfärdar äventyrare från hela världen hit.
– Upplev Funäsfjällen med Funäsdalen som bas. Här är det nära till allt; du tar dig smidigt upp i fjällen eller ner till sjöar. Det finns dessutom mängd butiker, en busstation och bra restauranger, säger Ted Wengler, vd på Funäsdalen Berg & Hotell.

Om du vill vara ute i god tid och säkra nästa års skidresa kan du läsa mer här och spana in vinteraktiviteterna som finns – men för dig som fortfarande inte har spikat sommarens semesterplaner kommer en lista på vad du inte får missa i Funäsdalen.

1. Ge dig ut på årets häftigaste äventyrsvecka

Släng dig rakt in i en naturupplevelse av rang – du som suktar efter fart och fläkt kommer inte att bli besviken på Äventyrsveckan i Funäsdalen. När du bokar innan 5 augusti säkrar du en fartfylld vecka späckad med kittlande aktiviteter i fjällen.
– Du bor lyxigt på Hotell Funäsdalen och dig ut på olika äventyr varje dag, tillsammans med en professionell guide.

Äventyrsveckan inleds med fjällvandring på måndagen och dagen därpå vilar ni benen och greppar istället paddeln till varsin kanot. På onsdagen är det dags för MTB i fjällterräng och på torsdagen utmanar ni er själva med klippklättring i Häckelberget och Funäsdalsberget. Veckan avslutas på topp – med forspaddling.

Alla dagar avslutas med en god middag och tillgång till pool och bastu. Kittlar det i äventyrsnerverna? Här kan du boka paketet mellan 14 juli och 5 augusti.


2. Spela golf i fjällmiljö

En stor del av tjusningen med golf är den vackra miljön som golfbanor bjuder på. Varför inte slå på stort och boka en skön golfsemester i de svenska fjällen? I Funäsfjällen ligger två fjällpärlor till golfbanor; Ljusnedal, 18-hålsbanan som är en av Sveriges äldsta fjällbanor och Ramundberget, en 9-håls pay- and playbana som utmanar dig med flera spektakulära, vattenrika hål.
Läs mer om banorna, klicka här

3. Upplev myskoxen på nära håll

Den ser ut som en gigantisk buffel och är en av världens äldsta däggdjursarter. I Sverige finns bara en frilevande stam – och den lever i västra Härjedalen.
– När ni besöker Funäsdalen får ni inte missa ett besök till det unika myskoxhägnet utanför Tännäs. Du kan boka guidade turer och hägnet står öppet alla dagar i veckan, säger Ted.
Vill du se fler bilder från Myskoxcentrum? Klicka här

Är du sugen på fjälläventyr till häst eller kanske en skön fisketur? Här ser du alla aktiviteter som Funäsdalen bjuder på.

Hotellet & Berget mitt i Funäsfjällen

Ät gott, sov gott och njut av fjällvärlden direkt utanför dörren. Hos oss bor du mitt i Funäsdalen by med nära avstånd till FunäsGondolen, affärer, Fjällmuséet och övriga aktiviteter i området. I restaurangen med terrass i soligt läge, njuter du av vällagad mat och fantastisk utsikt över Funäsdalssjön. Efter dagens aktiviteter tar vi hand om dig och ser till att du får en skön och avkopplande vistelse hos oss. Välkommen!

Läs mer och boka här