Sista chansen – nu finns bara ett fåtal flaskor Gin & Tonic-glögg kvarNär Swedish Tonic släppte sin Gin & Tonic-glögg tidigare i år tog den slut direkt.
Anton Askenström, medgrundare, berättar att 10 000 flaskor sålde slut i Systembolagets beställningssortiment redan första dagen.
– Det är helt fantastiskt och vi har därför lyckats få fram ett sista fåtal flaskor i utvalda butiker. De tar dock slut snabbt – så det gäller att skynda sig! 

Mat och dryck med nära och kära – julen är fylld av det vi älskar mest. På julborden hittar vi allt från julmust till snaps och för tre år sedan dök en ny, spännande glöggvariant upp i Sverige.
– Stockholms Bränneri & Swedish Tonic lanserade Gin & Tonic-glöggen tillsammans och den blev verkligen en snackis direkt. Det är en spännande kombination av två redan populära drycker, så tillsammans kunde det inte bli annat än en hit, säger Anton Askenström, medgrundare av Swedish Tonic.

Gin & Tonic Glöggen har artikelnummer 77859 på Systembolaget. Flaskan innehåller 500 ml, den kostar 169 kr och har en alkoholhalt på 12 %.

”Ett enormt genomslag”
Genomslaget har varit enormt i sociala medier och nästintill alla stora tidningar har skrivit om glöggen. I år har Swedish Tonic lanserat drycken på egen hand tillsammans med Länna Bruk Dryckeshandel – och redan första dagen såldes över 10 000 flaskor på Systembolaget. Anton berättar att årets största nyhet är en lågalkoholhaltig version av glöggen som nu säljs i utvalda butiker.
– Även här har intresset varit rekordstort – många tycker att den är perfekt att ställa fram på julbordet. Den innehåller bara 2,2 procent alkohol, så även de som inte vill dricka något starkt kan vara med och ”festa till det”. Till skillnad från vanlig lättglögg så bidrar vår glögg med en mogen beska och smak, samt en härlig sötma. Det går naturligtvis även bra att spetsa till den lågalkoholhaltiga GT-glöggen med gin.

Årets sista flaskor finns till försäljning nu. Först till kvarn!

Gjord på en ginbas
Till skillnad från traditionell glögg är inte Gin & Tonic-glöggen gjord på en vinbas utan en ginbas. Tillsammans med Länna Bruk Dryckeshandel destillerar Swedish Tonic sin egen gin som de sedan blandar med sin tonicsirap och härliga traditionella julkryddor så som kanel, kryddnejlika och stjärnanis.

– Ordet ”glögg” kommer ursprungligen från ordet ”glödga” som betyder att värma upp. Det är just det vår Gin & Tonic-glögg är; en uppvärmd G&T.

Faller den spännande kombinationen dig i smaken? Läs mer här 

Även flaskan, som är designad av Pond Design, har fått fantastiskt bra respons och det är många som köper den för att ha den stående hemma.
– Vår tonicsirap vann precis Svenska Designpriset så det är väldigt roligt att folk verkar uppskatta det jobb som Pond Design och vi har lagt ner, säger Anton.

Flera olika sirapssmaker
Swedish Tonic producerar sedan tidigare tonicsiraps och tonicvatten baserade på enbart naturliga råvaror istället för socker och aromämnen. 
– Vår tonicsirap kommer i två smaker, Original och Grapefrukt, som släpps som limiterad upplaga. Vårt tonicvatten kommer i tre smaker: Original, Persika och Fläder. Alla varianter är tillverkade av riktiga råvaror istället för aromämnen. 

Att dricka kryddat varmt vin är något som vi nordbor gjort sedan år 1609. Det sägs att Gustav Vasa tyckte om att krydda sitt vin med kanel och kryddnejlika. Vilka är vi att säga emot? Några århundraden senare, under 1800-talet, uppfann brittiska soldater tonic på grund av att de led av feber och malaria. Som skydd mot malaria drack de en dryck gjord på kinin, utvunnet ur cinchonabark från Peru. För smakens skull tillsattes socker och kryddor, på så vis föddes en klassiker. 

Eftersom vi älskar både glögg och tonic / varmt och kallt / kombinerade vi de två och älskade resultatet. Det kommer du också göra.

Varma hälsningar,
Swedish Tonic