Smart tjänst ska göra företag till videoproffsVideoformatet tar över internet men företagens internkommunikation har halkat hjälplöst efter.
Genom den nya tjänsten Cloudreel ska företagen nu bli bättre på att tygla kraften i video och effektivisera sin kommunikation.
– Hjärnan tar in information 50.000 gånger snabbare med film än med text, säger Cloudreels vd Christian Bagge.

 

Konsumtionen av film på nätet har exploderat de senaste åren och enligt teknikföretaget Cisco kommer över 80 procent av all internettrafik vara video år 2019. Inom ett område har dock användandet av online video halkat efter: företagens internkommunikation. År 2014 utgjorde video exempelvis mindre än 1 procent av företagens interna kommunikation.

– Hjärnan tar in information 50.000 gånger snabbare med film än med text. Våra mailkorgar är överfulla varje dag. Kan vi jobba mer med film så kan vi öka effektiviteten av informationsflödet rejält och få mer tid över till att göra det vi verkligen ska, säger Christian Bagge, vd för bolaget Cloudreel vars tjänst hjälper företag att enklare skapa video för internkommunikation.

Christian har jobbat med film och internkommunikation i mer än 15 år, från att själv filmat actionsport på hobbynivå till att både byggt upp och drivit produktionsbolag. Dessutom har han  utbildat och hjälpt företag med deras filmstrategier. Hans erfarenhet är att företagen vill använda video för sin internkommunikation men att det ofta uppfattas som både för komplicerat och dyrt. Att undvika video som format tror Christian dock inte är en väg framåt. Företagens behov av att kunna leverera snabb och lättbegriplig information till sina anställda växer nämligen ständigt – och där är video oslagbart.

– I och med förändrade företagskulturer är behovet av snabb och effektiv kommunikation större nu än någonsin. Många ”externa” går in och jobbar en kortare tid, de yngre generationerna har andra värderingar och förväntningar är ofta helt andra än vad det var för bara 5 år sedan. Film är oslagbart effektivt för att bemöta detta behov.

Ta steget in i filmrevolutionen. Hitta rätt filmlösning för ditt företag.

Gör det enkelt att skapa film
Just därför har Cloudreel skapat en plattform som gör det enkelt för företag att skapa högkvalitativ video med små resurser. En stor skillnad mot andra videoplattformar på marknaden är att Cloudreel inte primärt fokuserar på det tekniska. Istället utgår plattformen från företagets behov och guidar sedan till vilken typ av film de bör göra, hur de skapar den och även hur de kan sprida filmen på ett smidigt sätt.

Cloudreel blir på så vis en helhetslösning som hjälper kunder att ta fram sin videostrategi och guidar dem, steg för steg, genom produktion och spridning. Enligt Christian är tjänsten även designad för att skapa engagemang hos de anställda och göra det tillräckligt enkelt för att de på egen hand ska kunna bidra med innehåll.

– Plattformen är anpassad så att man enkelt kan filma det man vill och ladda upp det direkt från mobilen. Sen kan man välja att antingen klippa själv eller låta någon annan göra det. Man kan spara klipp i olika projekt så att den ansvarige för projektet kan få in filmer från hela organisationen och sen välja det som passar bra. Det finns även färdiga mallar om man känner sig osäker och eftersom det är ”drag ’n drop” så kan man få ihop en film även om det är första gången man filmar.

Så enkelt skapar du proffsiga filmproduktioner helt på egen hand.

Cloudreel har varit under utveckling i över två år och nu under hösten har tjänsten smyglanserats till de första användarna (allt ifrån mindre företag till stora multinationella storbolag). Enligt Christian har bemötandet varit extremt positivt och han ser nu fram emot en spännande vinter med många nya användare och vidareutveckling av tjänsterna.

– Vi håller nu på med planeringen för 2018 och under nästa år kommer vi leverera lösningar för att användarna själva ska kunna skapa snygga produktioner som kommer hålla för tv-reklam.

Cloudreel är ett revolutionerande sätt för företag att på egen hand skapa online-video för att stärka sina organisationer. Plattformen möjliggör för ledningen att nå ut med sina budskap internt eller att skapa ett större engagemang internt.

Läs mer på www.cloudreel.se


Cloudreels vd Christian Bagge är också initiativtagare till Project Nima, ett väldgörenhetsprojekt som hjälper barn att bygga självkänsla med hjälp av film.