Social Hållbarhet – WH Bolagen lyssnade på personalen och knäckte koden

Många företag väljer att ta socialt ansvar genom att skänka bidrag till olika hjälporganisationer, däribland byggföretaget WH Bolagen. De ville hitta något som verkligen känns i hjärtat, och lät därför personalen bestämma. Numera engagerar de hundra anställda varje år i projektet Familj till familj.

– Vi gör både samhällsnytta och stärker sammanhållningen vilket går hand i hand med våra värdeord, säger Amanda Jacobsson, HR på WH Bolagen.

På WH Bolagen ryms ett stort samhällsengagemang och byggföretaget har tidigare samarbetat med en rad olika hjälporganisationer. En dag lät de personalen berätta om sina önskemål och resultatet var tydligt; de ville hjälpa barn i närområdet. Sedan dess är Göteborgs Stadsmission det självklara valet och varje år ger sig WH Bolagens anställda ut för att köpa julklappar i projektet Familj till familj. 

– Personalen har valt att avstå julklappar från företaget och istället kunna ge till andra. Vi får önskelistor från familjer genom Göteborgs Stadsmission och delar in all personal i grupper som tillsammans försöker uppfylla önskemålen, förklarar Behzad Mehr, Platschef Bygg på WH Bolagen.

Intresserad av WH Bolagen? Klicka här

WORK HAPPY
WH Bolagen representerar flera yrkesroller inom byggbranschen, däribland snickare, elektriker, golvläggare, målare och VVS-montörer. Det är enkelt att förstå tanken bakom deras slogan, eftersom en stor skara av personalen verkligen trivs på jobbet. Hela 93 procent betraktar sin arbetsplats som mycket bra och 97 procent tycker att det är roligt att arbeta på WH Bolagen. Tack vare detta fick byggorganisationen certifieringen Great Place to Work både 2018 och 2019. Amanda Jacobsson och Behzad Mehr är övertygade om att sammanhållningen är en bidragande faktor.

– Personalen är vår viktigaste resurs och vi jobbar mycket med involvering och delaktighet vilket helt klart är en nyckel. Våra värdeord ”engagemang, kompetens och gemenskap” genomsyrar hela verksamheten, berättar Amanda.

– Vi är en platt organisation där alla vill vara en del i att förbättra Göteborgs stad. Ambitionen är att bli Sveriges bästa arbetsplats, tillägger Behzad.

Göteborgsbaserade WH bolagen representerar många olika roller och verksamheter inom byggbranschen, men gemensamt för alla är att värderingarna engagemang, kompetens och gemenskap genomsyrar allt de gör. I kundportföljen finns kommuner, publika och privata fastighetsägare.

Läs mer på http://www.whbolagen.se/