Sommaräventyret: Här får alla barn ta körkortLängtar dina barn efter att bli stora, så att de äntligen får köra bil?
I sommar är väntan över.  
I Lådbilslandet i Nykvarn får även de små ta körkort.

Bara fyra mil söder om Stockholm brer ett paradis för barn ut sig. På små, små asfalterade vägar kör bilar, långtradrare, bussar, polisbilar och lastbilar i olika färger över broar och genom rondeller. Chaufförerna? De är mellan tre och nio år.
Vill ni också åka hit i sommar? Här ser du priser och öppettider

Lådbilslandet i Nykvarn har slagit upp dörrarna för glada barn på sommarlov och har öppet varje dag under semestern. Här är det barnen bestämmer. Mamma och pappa får gärna vandra runt fritt på området, men nåde dem om de försöker påverka barnens körning eller val av fordon.
– Vi har personal som har stenkoll på chaufförerna så att föräldrarna kan njuta av sol och semester i kaféet eller titta på från åskådarläktaren i stället. Det är oftast lugnast så, säger Lars Kung som äger Lådbilslandet i Nykvarn.
Så här ser det ut på Lådbilslandet, se bilderna

Tåg, traktorer och hinderbana
Lådbilarna är fullt utrustade med motorer och om barnen vill får de ta lådbilskörkort. På området kan de även prova minimotocross eller dra ner på tempot tvärs över jordbrukslandet, på en liten lådbilstraktor.
– För de som gärna varvar körandet med annat finns ett litet tivoli med karuseller, hinderbana, lekparker och hoppborg. Här kan barnen även åka på en liten tur med minitåg eller ta sig över vattendammen på en spännande flottfärd, säger Lars.
Vill du veta mer om vad som händer i Lådbilslandet i sommar? Klicka här