Tandläkaren: ”Stress kan skada dina tänder”Bristfällig tandborstning, uteblivna tandläkarbesök och höga stressnivåer är vanliga i dag.
Pågår kombinationen under en längre tid kan dina tänder inflammeras – och förstöras.
– Det är viktigt att du regelbundet besöker en tandläkare för att upptäcka problemet i tid, säger Olof Thörne, specialinriktad på rotbehandlingar och en del av Linnétandläkarna.

Om du slarvar med din tandhygien och dina tandläkarbesök kan dina tänder ta skada. I värsta fall kan en inflammation eller infektion uppstå i din tands pulpa, vilket kan leda till att din nervfunktion och blodförsörjning slutar fungera. I denna situation behövs en rotfyllning för att rädda dina tänder.
– Vad många inte vet är att stress kan skada dina tänder. Det kan leda till en förhöjd och omedveten bettaktivitet som gör att du biter sönder dina tänder. Skapas sprickor kan din nervpulpa sluta fungera och en rotfyllning bli aktuell, säger Olof Thörne, specialinriktad i rotbehandlingar och en del av Linnétandläkarna.

Är du stressad och orolig för att det kan förstöra dina tänder? Läs mer och boka en konsultation här

Linnétandläkarna är en tandläkarklinik på Östermalm i Stockholm. Med över 35 års erfarenhet arbetar specialisttandläkarna tillsammans för att erbjuda dig som patient flera olika sorters tandvård.
– Vi har specialister inom tandlossning, implantat, kronor och broar, proteser och jag är specialinriktad på rotbehandlingar. På så vis kan vi erbjuda en helhet och ta hand om dig som patient.

”Förhindra framtida infektioner”
Under en rotfyllning tas den skadade tandens pulpa bort och rotkanalen där infektionen varit rengörs. Därefter försluts kanalen med rotfyllningsmaterial.
– På så vis förhindras även framtida infektioner, säger Olof Thörne.

Det är viktigt att du som patient är uppmärksam på symptom som värk, svullnad och varbildning eftersom det kan vara tecken på att dina tänder är skadade. Din tandläkare kan via röntgen även både upptäcka en inflammation och se om det finns föreliggande problem som kan leda till en framtida inflammation.
– Även om du inte känner att du har problem i dag är det därför viktigt att du regelbundet går och undersöker dina tänder hos en tandläkare.

Vill du boka en tid hos Olof? Klicka här

Hos oss får du ett varmt personligt bemötande och vi månar mycket om våra patienters tandhälsa. Tandläkare Olof Thörne har över 30 års erfarenhet och vi erbjuder förutom allmäntandvård med specialinriktning på rotfyllningar även estetiska behandlingar.

Vår klinik finns tillsammans med Linnétandläkarna på Östermalm i Stockholm. Detta är en klinik där flera specialisttandläkare arbetar. Tillsammans kan vi därför erbjuda våra patienter all typ av tandvård.

Läs mer här