Testa: Hur låg kan din elräkning bli i vinter?Med vinterns intåg brukar elkostnaderna stiga – dock ofta helt i onödan. Hos Göta Energi kan du teckna elavtalet Vintertrygg, som håller elräkningen i schack även under årets kallaste månader.

– Det ger dig ett lågt, fast elpris under vintern och övergår till ett rörligt när sommarmånaderna kommer tillbaka, säger Andreas Eriksson, digital specialist på Göta Energi.

Ökade elutgifter är svåra att undvika när minusgraderna gör entré. Ugnen går varm under julbaket, lampor och ljusstakar skingrar mörkret och TV-skärmen underhåller, ibland ända inpå småtimmarna. Därför kan det vara en god idé att se över sitt elavtal. Enligt Andreas Eriksson, digital specialist på Göta Energi, betalar många mer än vad de egentligen behöver för sin el – och lika ofta är de omedvetna om det faktum att det är så.

Behöver du se över ditt elavtal? Läs mer här

– Vi på Göta Energi tycker att det är viktigt att det finns elavtal som passar de svenska årstiderna. Vårt elavtal Vintertrygg ger dig ett fast elpris under vintern och ett rörligt elpris under sommaren.

”Övergången sker automatiskt”
Elavtalet Vintertrygg passar – trots sitt namn – året runt. Under sommaren när elpriser och elförbrukning generellt sett minskar har du ett rörligt elpris med ett av marknadens lägsta påslag. Du behöver bara välja Vintertrygg en gång, sedan sker övergången mellan fast och rörligt pris automatiskt år efter år. Resultatet blir en avtalsform som är anpassad efter samtliga årstider och som ger dig trygghet även under kommande vintrar.

Gör det enklare att hålla månadskostnaden i schack – teckna Vintertrygg här

– Du har ett fast pris från oktober till mars och ett rörligt pris mellan april och september. Tecknar du avtalet under en pågående fastprisperiod avgörs ditt fastpris av vilken månad du tecknar, avslutar Andreas Eriksson.


Fakta: Så här räknar du ut din nya månadskostnad

Säg att du förbrukar 100 kWh i månaden. Då tar du elpriset (Exempelpris på 49,9 öre/kWh under fastperioden) gånger 100. Det blir alltså 50 kronor + 39 för månadsavgiften. Så du betalar 89 kronor för 100 kWh. Du räknar på samma sätt under den rörliga perioden, men får då räkna på olika pris för varje månad.

 

Göta Energi är en av de snabbast växande aktörerna på den svenska elmarknaden. 
Vi jobbar ständigt med att tillgodose våra kunders behov och vår vision är att bli Sveriges mest omtyckta elbolag. Därför utvecklar vi hela tiden vår service och vårt säljarbete och tar tacksamt emot dina synpunkter.

Vår kundservice kan titulera sig prisvinnare i kundservice SM. Vi är otroligt glada och stolta över vår kundservice som jobbar hårt varje dag med att ge bästa möjliga service till er våra härliga kunder. Vi vill förändra vår bransch, och lyssnar mer än gärna på vad du har att säga. Det är nämligen så det fungerar hos oss på Göta Energi. Vår nytänkande kundkommunikation har vunnit pris två år i rad som ett kvitto på att vi är helt inne på rätt spår.

Läs mer om Göta Energi här