Tidlös elegans: Hur gammaldags fönsterdesign möter moderna behov

I hjärtat av Småland, där skogarna är djupa och traditionerna starka, framställer Kulturfönster i Lenhovda fönster som är mer än bara fönster.  
– Hos oss hittar du traditionell design kombinerat med modern teknik. Resultatet blir hållbara fönster av högsta kvalitet med tidlös karaktär, säger Anton Fransson, produktions- och marknadsföringschef.

Att gammaldags design skulle vara sämre kanske stämmer i vissa fall, men inte när det kommer till fönster. Med det i beaktning har Kulturfönster i Lenhovda som ambition att erbjuda svensktillverkade kvalitetsfönster i gammaldags stil. Bolaget tillverkar fönster i både trä och aluminium, men oavsett vilket material du väljer så får du samma tidlösa profil, i samma smäckra design och med glasdelande spröjs.
– Oavsett vart i Sverige du bor, så har vi fönster till dig, kommenterar Anton Fransson som är produktions- och marknadsföringschef på Kulturfönster. 

Kvalitet i varje led
Kulturfönster i Lenhovda har ett brett utbud av svensktillverkade kvalitetsfönster och erbjuder också möjligheten att anpassa fönstret helt efter önskemål. Varje fönsterbåge tillverkas dessutom av furu från norra Sverige och resultatet är både hållbart och av hög kvalitet, säger Anton och berättar vidare:

–  Vi använder oss idag av stamblock, som är den finaste rotstockarna av furu. Stamblock används när kvalitetskraven är som högst, vilket är därför vi använder det till våra fönster. Kvalitet är något som genomsyra hela vår process med att ta fram ett fönster, från virket och ända fram tills kunden tar emot de tillverkade fönsterna.  

Vill du ha skräddarsydda fönster? Kontakta info@kulturfonster.eu  

Ljuset som livskraft
På Kulturfönster i Lenhovda börjar varje fönster som en idé – en vision om att förena skönhet med praktik. Anton berättar hur fönster kan påverka så mycket mer än vad man tror.

– Vårt mål är att skapa fönster som inte bara kompletterar en byggnads arkitektur, utan också förbättrar de boendes livskvalitet. Det handlar om att balansera ljus och form för att skapa harmoni inomhus.  

Ljus spelar en central roll i Kulturfönsters designfilosofi. Genom att använda smala spröjs och smäckra bågar, maximeras glasens storlek och därmed också ljusinsläppet, vilket skapar ljusare och mer inbjudande levnadsutrymmen.

– Vi har idag, när det gäller just kulturfönster, en av branschens smäckraste bågar och spröjs, dels för att det är estetisk snyggt med våra profiler, men framför allt för att maximera ljusinsläppet för ditt hem. Vi vet hur viktigt ljuset är för inomhusklimatet, därför vill vi inte att man ska behöva kompromissa mellan vackra fönster och ljusinsläpp, avslutar Anton.  

Upptäck Kulturfönsters många designer 

Mer om Kulturfönster
Kulturfönster tillverkar fönster och fönsterdörrar till såväl större byggobjekt som till villor och fritidshus på beställning. Intresserad av att veta mer? Läs mer här