Tjänsten som förenklar din ekonomi

Årets fattigaste månad är förbi och du har kanske som många andra lovat dig själv att se över din ekonomi en gång för alla? Med Alwy kan du enkelt strukturera och visualisera din vardagsekonomi, spara och investera – allt på ett ställe.
– Alwy erbjuder en helhetstjänst för din ekonomi där du får en tydlig överblick och information om din ekonomi samt kan ta del av konkreta förbättringsåtgärder, säger Christoffer Long, vd och grundare av Alwy. 

Ett svenskt snitthushåll kan spara upp emot 25 000 kronor per år om man lägger ned lite tid på sin ekonomi. Men att hålla koll på utgifter och sparande, budget och investeringar kan kännas krångligt och övermäktigt för många. Det problemet vill ekonomitjänsten Alwy lösa. Den samlar allt du behöver som är kopplat till din ekonomi och optimerar den på ett enkelt och överskådligt sätt.

– Vi vill brygga gapet mellan sparande och vardagsekonomi. I tjänsten kan du se vad du lägger pengar på, hur mycket du skulle spara ett år om du sa upp den där dyra prenumerationen, ansöka om förbättrade lånevillkor och mycket mer, säger Christoffer Long.

Du kommer enkelt igång genom att ansluta ett eller flera bankkonton och kort till tjänsten och alla grundfunktioner är kostnadsfria. För den nylanserade premiumversionen betalar man en fast avgift i månaden och kommer då åt bland annat funktionen för fondhandel.

– Med Alwy Premium får man som kund tillgång till fondhandel via ett ISK-konto utan procentuella påslag från oss och där vi betalar tillbaka alla fondprovisioner direkt till kunderna. Detta skiljer oss från andra aktörer då man vet vad det kommer att kosta varje månad. I traditionella tjänster är kostnaderna inbakade i tjänsterna som man upplever är gratis. Utöver det kommer Alwy Premium innehålla fler smarta och prisvärda funktioner, berättar Christoffer Long. Alwy samarbetar med Evida AB för att möjliggöra för sina kunder att öppna ett ISK och spara i fonder.

Målet med Alwy är att vara en tjänst som täcker alla behov för ens vardagsekonomi och sparande. Oavsett om man precis kommit igång eller om man är van vid att hålla god koll på sin ekonomi men vill ha allt samlat på ett ställe.

 

Idén för Alwy dök upp när vi själva skulle jämföra banker och det slog oss hur svårt det var att veta om man faktiskt hade gjort smarta val för sin ekonomi. Det finns bra tjänster som kan hjälpa dig med delar av din ekonomi men det finns ingen tjänst som kan hjälpa dig med helheten.

Vi skapade Alwy för att hjälpa dig med just helheten. För i slutändan handlar det om att du kan få mer pengar att göra saker som du tycker om. Vill du spara mer, kanske åka på en semester?

Du väljer själv vad du behöver och Alwy hjälper dig.

Läs mer