Unik metod för uppgradering av fönster sänker dina energikostnader

Under de senaste månaderna har många svenskar påverkats av skenande energipriser och kallare hem och lokaler. Få vet dock om att fönstren kan göra en enorm skillnad, både för energikostnaden, men också inomhuskomforten och påverkan på miljön. Grundels Fönstersystem har en unik patenterad teknik som uppgraderar fönster istället för att byta ut dem på ett snabbare, smidigare och mer kostnadseffektivt sätt. Oavsett om det gäller vanliga hem, fastighetslokaler eller kontor. 

När energiräkningen stiger är kanske inte problem med fönstren det första man tänker på, men faktum är att uppgraderade fönster förädlar fastigheten och sparar lika mycket energi som om man skulle byta ut dem helt. Grundels Fönstersystem kan med sin unika metod hjälpa privatpersoner, fastighetsägare och kommuner att både spara pengar och bygga mer hållbart.

– Det är en unik svensk teknik där vi uppgraderar från 2-glasfönster till 3-glas på ett smidigare och mer kostnadseffektivt sätt. På så vis kan vi sänka uppvärmningskostnader, reducera ljud och buller och skapa ett bättre inomhusklimat, säger Daniel Bengtsson, försäljnings- och marknadschef på Grundels Fönstersystem.

Sänka kostnader med 20 procent
Med tekniken kan energikostnader sänkas med hela 20 procent på ett cirkulärt sätt. Grundels Fönstersystem arbetar med egen tillverkning och personal och sköter allt från ax till limpa, förklarar Daniel Bengtsson. Den enkla processen är en stor anledning till att många väljer dem, fortsätter han.

– Det är en väldigt smidig montering som vi är helt ensamma om. Vi stör omgivningen och de boende minimalt då vi monterar och bygger isolerrutan på plats hos kunden.

Vill sprida kunskap
Bolagets mål är att sprida kunskap så att fler får upp ögonen för möjligheterna med att uppgradera fönster – istället för att byta ut dem.

– Att man kan byta fönster vet de flesta men vi har märkt att till och med personer som jobbar inom energibesparingsbranschen inte har koll på den här metoden och möjligheten att uppgradera befintliga fönster. Det finns en lösning som både gynnar kunden ekonomiskt och som bidrar till ett mer hållbart byggande och samhälle, det hoppas vi att fler blir nyfikna på, avslutar Daniel Bengtsson.

Grundels erbjuder en unik svensk teknik som ett smartare alternativ till fönsterbyte. Med Grundels Klimatruta får du en prisvärd helhetslösning när det gäller energi- och bullerisolering av befintliga fönster. Vi på Grundels har 28 års erfarenhet och över 550 000 stycken monterade isolerrutor runt om i Sverige. Och vi vill säga att vi kan fönster och fönsterbyte.

Läs mer