Sveriges mest älskade hästtidning firar 50 år – var med och fira du också

Legendariska Min Häst har skänkt glädje åt barn och yngre tonåringar sedan starten 1972. Nu fyller Sveriges största hästtidning för barn 50 år med ett jubileumsdubbelnummer till bredden fyllt av gamla minnen, tävlingar, tester, noveller – och inte minst seriefavoriten Mulle. 

Sedan starten har Min Häst kännetecknats av spännande serier och noveller, intervjuer och kluriga texter och tävlingar. Precis som alla kvalitetsprodukter klarar innehållet tidens tand och är lika roliga att läsa då som nu. 

– Många sparar sina tidningar, och läser dem om och om igen. Har man riktigt tur så känner man någon som har en låda längst in i garderoben med sparade gamla favoriter från förr. Det är en verklig skatt, säger Katarina Oldenburg, redaktionell projektledare för Min Häst. 

Seriefavoriten som delar den ärofyllda födelsedagen
Det är dock inte bara Min Häst som fyller 50 – den älskade seriehästen Mulle delar den ärofyllda födelsedagen. Mulle är idag populärare än någonsin och kan upplevas inte bara i serieformat, utan även i olika kapitel- och bilderböcker, pussel, kläder, grimmor, schabrak och mängder med andra prylar som muggar och sängkläder med Mulle på. 

 Enligt Mulles skapare Lena Furberg har huvudpersonen, den aktningsvärda åldern till trots, inga planer på att börja ta det lite lugnare i hästhagen. 

– Jag kommer aldrig släppa Mulle, han är så speciell – han blir bara roligare och roligare att göra. Jag skulle vara ledig nu, men kunde inte låta bli att rita honom. Jag skulle vilja vara mer som Mulle! Han är väldigt självständig och sorglös och han bryr sig inte om normer och ramar, berättar Lena Furberg. 

Fler överraskningar 2022
Under året väntar flera överraskningar, massor av roliga serier och så blir det tårta förstås – fullproppad med Mulle-favoriten hallonbåtar. I augusti släpps dessutom en jubileumsbok med de allra bästa Mulleserierna, noggrant utvalda av Lena Furberg och Min Häst-redaktionen.

Min Häst är tidningen för alla hästälskare! I Min Häst hittar du serier, artiklar, faktasidor, läsarsidor, posters och sist men inte minst Mulle- världens mesta häst! Min Häst är bred och passar oavsett om läsaren själv är lycklig ägare till en häst, hänger i stallet efter skolan eller är en allergiker som får njuta på avstånd. Nya serier, gamla favoriter och smarta mini-kurser gör att varje nummer räcker lääänge. Min Häst ges ut 26 ggr/år.

Bli prenumerant här