Tränade bort sina smärtor – nu hjälper han andraHan arbetade med sin kropp och tillbringade många timmar på gymmet, något som slet på hans muskler. Efter att ha utbildat sig till personlig tränare på Axelsons Gymnastiska Institut hjälper Magnus Lindberg inte bara andra att må bra – han har även lärt sig att tackla spänningarna i sin egen kropp.
– Axelsons utbildningar är ovärderliga. Det finns så mycket man kan göra med kunskapen man får för att vända en människa, säger han.

Stress och spänningar kan lagras i musklerna. Utan att stretcha eller mjuka upp lederna när vi tränar blir vi lätt orörliga muskelberg – vilket på lång sikt kan vara skadligt för hälsan. Det menar Magnus Lindberg som är ägare av PT Studion i Eskilstuna.

För tio år sedan fick han allvarliga besvär med muskel- och ledvärk. Magnus har alltid tränat mycket och jobbade dessutom inom byggbranschen, något som slet på kroppen. Efter att ha sökt hjälp för sina besvär på flera olika håll utan att bli bättre valde han att ta tag i det själv.

"Fokuserar på helheten"
Han sökte sig då till Axelsons Gymnastiska Institut för att utbilda sig till personlig tränare. Att läsa på distans och lära sig ämnet i praktiken var något som lockade Magnus som berättar att han inte hade läst en enda bok efter gymnasiet. Framför allt lockades han av att utbildningen berörde mer än bara träning och muskler.
– Axelsons fokuserar mer på kroppen i sin helhet än vad jag tror att många andra liknande utbildningar gör – vilket också ger mer i längden, säger han.

Vill du också bli PT? Läs mer om utbildningen på Axelsons

Att fokusera på både insida och utsida är ett genomgående fokus på Axelsons Gymnastiska Institut. De erbjuder flera utbildningar inom träning, hälsa och skönhet – både på distans och genom lärarledda lektioner. När Magnus sökte utbildningen som personlig tränare visste han inte att hans nya kunskaper även skulle hjälpa mot hans egna besvär.

Magnus berättar att efter bara en månad in i studierna på Axelsons Gymnastiska Institut hade han fått mer smärtlindring än någonsin tidigare.
– Jag har tagit flera hundra kilo i marklyft, men sedan haft så ont i ryggen att jag inte orkar bära hem mina matkassar. Vad är det egentligen värt att ha stora biceps om du har ont i ryggen? Genom att lära mig hur man kan tackla spänningarna genom bland annat stretching släppte smärtan i mina muskler. Redan då var utbildningen värd varenda krona, säger han.

Nyfiken på yrket som PT? Läs mer om innehållet i utbildningen 

Axelsons Gymnastiska Institut passade Magnus väldigt bra då mycket var praktiskt lagt. Eftersom att utbildningen var på distans kunde han dessutom jobba vid sidan av studierna. I dag har Magnus fyra utbildningar med sig från skolan och driver sin egen PT-studio i Eskilstuna – något han menar inte hade varit möjligt utan kunskapen han har i dag.
– Axelsons utbildningar är ovärderliga. Det finns så mycket man kan göra med kunskapen man får för att vända en människa så att den får bättre livskvalitet, säger han. 

Läsa på distans, praktik på helger – läs mer här

Vill du utbilda dig inom hälsa, skönhet eller träning? Här ser du hela utbudet av kurser och utbildningar på Axelsons

Fotograf: Emma Carlsson

 

o   Axelsons diplom - både välkänt och världskänt
När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen, både i Sverige och internationellt, att du har den kunskap som behövs. Det gör att våra elever är eftertraktade. Du kan med stolthet visa upp ditt diplom från Axelsons.

o   Axelsons går i spetsen
Axelsons har över 50 års erfarenhet av att utbilda inom massage och friskvård. Sedan starten har vi tillsammans med branschens yrkesförbund ständigt utvecklat våra metoder i linje med vad som efterfrågas av marknaden. Axelsons är grundarna av den moderna klassiska svenska massagen.

o   Allt hänger samman
Efter alla år i branschen vet vi mycket väl att allt hänger samman – kost, träning, muskler, hud, stress, skelett, lymfa, bindväv, hår -tag bort, tankar, känslor - you name it. Hos oss ser vi till hela människan. Här finns möjligheterna att infria dina drömmar och din framtid!

Läs mer om Axelsons här