Regeringen: Pengar tillbaka – när du köper elcykelCykeltrenden ökar och regeringen är inte sen med att haka på.
Nu kommer du att få 25 procent tillbaka på ditt köp när du köper en elcykel.
Den ledande cykeltillverkaren Crescent passar samtidigt på att utöka sitt sortiment med nya svensktillverkade cyklar, nya servicekoncept och flera garantier.

Elcyklarna tar över Sverige. De är inte bara ett smidigt sätt att transportera sig på, det är dessutom miljövänligt. Förra cykelsäsongen såldes 67 500 cyklar och siffran väntas växa efter att regeringen nu har infört en elcykelpremie som ger 25 procent tillbaka till dig som köper en elcykel. Premien ingår i regeringens nya stadsbudget, som en del av den miljö- och klimatsatsning som presenterades i slutet av september. Den träder i kraft 1 januari 2018 men gäller retroaktivt från 20 september – så det är en bra idé att spara kvittot i höst.
Läs mer om vad som gäller här

Crescent ingår i en av Europas ledande cykelkoncerner – Cycleurope – som sedan årsskiftet tillverkar elcyklar i fabriken i Varberg. Crescent säljer många olika varianter av elcyklar som är anpassade efter olika behov; oavsett om du pendlar till jobbet, vardagscyklar eller tar en tur i skogen. Och marknadsledaren betonar vikten av att ställa sig frågan hur man ska använda sin cykel innan man väljer modell.
Kolla guiden: Så vet du vilken elcykel som passar dig

Viktigt att tänka på
Innan du investerar i din elcykelfavorit bör du säkerställa att det finns ett garanti- och serviceprogram kopplat till cykeln. Liksom andra fordon behöver en elcykel servas regelbundet och gör du det kan du också få en garanti på köpet.
Mer om garantier och serviceprogram här

I samband med regeringens nya miljösatsning passar Crescent på att stärka sitt sortiment med nya modeller med nya smarta lösningar.
– Våra nya elcyklar blir uppkopplingsbara. Det nya systemet ”Egoing Access” gör cyklarna uppgraderings- och konfigurerbara för att kunna anpassas utefter enskilda cyklistens behov. En cykel som i sin grundinställning är mjuk och följsam kan med en inställning hos cykelhandlaren bli till en pigg och alert elcykel – eller tvärtom, säger Ulrik Bengtsson, produktchef på Crescent. 

Crescent är Sveriges ledande tillverkare av elcyklar och ingår i cykelkoncernen Cycleurope.
I den egna fabriken i Varberg utvecklas, designas och byggs cyklar för svenska förhållanden! 

Läs mer om Crescent här