Tre anledningar till att behandla dina åderbråckTillhör du dem som skäms för dina åderbråck, eller till och med har ont till följd av dem – ta steget och behandla dina åderbråck på klinik.
– Det finns professionell hjälp att få utan att det behöver kosta skjortan, säger Håkan Rudström, specialist i kärlkirurgi.

Mer än en tredjedel av Sveriges befolkning har den ofarliga men besvärliga åkomman – åderbråck. Åderbråck är en vidgad ven som uppstår när venernas klaffar, som normalt transporterar blodet tillbaka till hjärtat, inte håller tätt och får ett ökat vätsketryck än normalt. Det här gör att ådrorna svullnar upp av blod och blir synliga.
Vill du veta mer om åderbråck? Här är vanliga frågor och svar

Många är rädda för att det ska vara dyrt att ta bort sina åderbråck – detta helt i onödan. Åderbråckskliniken erbjuder både professionella och prisvärda åderbråcks-behandlingar. De är belägna på Sophiahemmets sjukhus i Stockholm och Samarithemmets sjukhus i Uppsala, och har lång erfarenhet av avancerad vård och omvårdnad. De som jobbar på Åderbråckskliniken är specialistutbildade kärlkirurger, sjuksköterskor och undersköterskor, vilket gör att du får trygg vård och ett bra resultat.
– Du kanske oroar dig för att exempelvis Sophiahemmet låter dyrt, men jämfört med andra kliniker i Stockholm ligger vi bättre till prismässigt, säger Håkan Rudström, specialist i kirurgi och kärlkirurgi på Åderbråckskliniken.
Kontakta Åderbråckskliniken här 

Här avslöjar Håkan Rudström varför du ska behandla dina åderbråck.

 1. Bli av med din smärta
  Du dör inte av åderbråck men de kan orsaka obehagliga besvär. De flesta besväras endast av kosmetiska skäl, men många kan med tiden drabbas av stark känsla av tunga ben, värk, klåda och i värsta fall eksem och bensår. Lider du av något av dessa symtom ska du vända dig till en klinik för att behandla dem.

 2. Slipp stor operation med narkos
  Även om dina åderbråck inte smärtar kan det påverka din vardag negativt. Tillhör du kanske dem som ogärna går till stranden, badhuset och undviker vissa klädesplagg för att du skäms för dina synliga ådror? Misströsta inte – behandlingar så som endovenös laserkirurgi, flebektomi och skuminjektion är effektiva och prisvärda. Dessutom slipper du genomgå öppen operationsteknik.
  Läs mer om Åderbråckklinikens behandlingar här

 3. Få en bättre vardag
  Det finn fler fördelar än att du blir av med smärta och kan njuta av ditt snyggaste jag när du behandlar dina åderbråck på en klinik. Du är snabbt tillbaka till ditt vanliga jag och kan gå hem redan samma dag då behandlingarna är skonsamma. Du får dessutom en mycket god vård och strukturerad uppföljning för att få det absolut bästa resultatet.

Åderbråckskliniken Sofiahemmet

Åderbråckkliniken Uppsala