Trend: Nu kan du designa ditt garage i 3DSka du bygga ett garage eller kanske en carport och vill ha både prisförslag och en uppfattning om hur byggnaden kommer att se ut i förväg?
Lundqvist Trävaru har nu gjort det möjligt med sin 3D-konfigurator och sina byggsatser.
– Vi är mest kända för våra garage men erbjuder också byggsatser för fritidshus, stall och allt där i mellan, säger Fredrik Berggren, försäljningsansvarig på Lundqvist Trävaru.

Att välja byggsats framför lösvirke sparar både tid och pengar och är enklare för alla parter. Om du funderar på att exempelvis bygga ett nytt garage i höst kan det därför vara en god idé att surfa in på www.lundqvisttravaru.se för att designa det själv – och få montagepriset direkt.
– Vi brukar säga att våra byggsatser är som ett slags vuxenlego. Grundtanken är att det ska vara så enkelt att en händig privatperson med hjälp av ett par vänner ska kunna montera våra byggnader själv. Vi märker dock att allt fler kunder av olika anledningar inte har möjligheten att göra jobbet själva och det är framförallt den gruppen som kommer att ha stor glädje av vår nya montagepriskalkylator, säger Fredrik Berggren, försäljningsansvarig på Lundqvist Trävaru.

Lundqvist Trävaru AB är ett företag som har funnits i familjen Lundqvists ägo i hela 80 år. Det hela började år 1936 när de tillverkade möbler åt försvaret men idag tillverkar de byggsatser och har  utsetts till Gasellföretag fyra år i rad. 2013 var man först på bollen med att lansera den plugin-fira 3D-konfiguratorn för att skapa nästa generations kundupplevelse.
– Vi är mest kända för våra garage men erbjuder också byggsatser för fritidshus, stall och allt där i mellan.
Vill du få ett kostnadsförslag? Prova priskalkylatorn här 

Gör så här när du ska bygga garage, carport eller fritidshus
Fredrik berättar att de av erfarenhet vet att det är svårt för de som vill bygga att få en prisbild på ett montage.
– Prisbilden varierar ofta eftersom vissa snickarfirmor tar höjd om de ska lämna ett fast pris medan andra vill jobba med löpande timpriser – och det försvårar budgetarbetet för kunden. Vår förhoppning är att vår smarta lösning kan bidra till att skapa en standard i branschen.

Här förklarar han hur 3D-konfiguratorn fungerar i fyra enkla steg:

  • Surfa in på www.lundqvisttravaru.se och klicka på fliken priser. Sen väljer du vilken typ av byggnad du vill ha.
  • I steg 1 kan du välja paneltyp, färg, bredd och taklutning och mått på byggnaden. 3D-konfiguratorn visar i realtid hur byggnaden kommer att se ut allt eftersom du designar det efter dina önskemål.
  • I steg 2 lägger du till fönster och dörrar
  • I steg 3 kan du välja tillägg såsom grundläggning och underlagstak.
  • I det fjärde och sista steget skriver du in postnumret för byggplatsen och får fram om en montör befinner sig i närheten och en ungefärlig prisbild. Här väljer du också om du vill ha montage eller inte, väderskydd och isolering. Sen är det bara klicka på knappen begär offert och fylla i dina kontaktuppgifter så kommer Lundqvist Trävaru återkomma till dig med en mer formell offert.Om oss
Det började som ett möbelsnickeri åt försvaret. Sedan dess har företaget haft en mängd olika skepnader inom träindustrin genom åren. Det som till synes var bolagets största bakslag genom tiderna, en stor brand 2004 då hela företagets samlade tillgångar sedan 1936 försvann över en natt, blev istället startskottet för någonting helt nytt – och Lundqvist Trävaru AB fick den form vi har idag!

Kontakt
Varmt välkommen att kontakta oss!
Telefonnummer: 0911- 480 800
E-mail: info@lundqvisttravaru.se