Upplev äventyret vid Siljan: Leksand Sommarland firar 40 år

Med 40 år av skratt och lek i ryggen står Leksand Sommarland inför sitt kanske mest spännande år hittills. Säsongen 2024 står runt hörnet och flera nya attraktioner ska lanseras som utlovar både rörelse och spänning. – Detta vill man inte missa, kommenterar Martin Erkenborn, vd för Leksand Sommarland.

Det är mycket på gång för Leksand Sommarland; utöver att anläggningen fyller 40 har Martin Erkenborn nyligen axlat rollen som vd. För att fira jubileet introduceras nya spännande attraktioner, bland annat en ny zipline för barn som löper över parkens egen damm, en ny bilbana för de minsta gästerna och en stor utbyggnad av äventyrsbanan Wipeout beläget ute på sjön Siljan, som Sommarlandet ligger bredvid.

– Vi hoppas och tror att den kommande sommarens besökare kommer att uppskatta de nya attraktionerna och renoveringarna av befintliga. Att fira 40 år är en stor sak för oss och vi vill dela med oss av glädjen genom att erbjuda nya roliga utmaningar för hela familjen, säger Martin.  

Vill du veta mer om Leksand Sommarland? Klicka här  

En resort och sommarland som har allt
Leksand Sommarland är mer än bara ett sommarland; det är en hel värld av möjligheter, från vattenland till höghöjdsbanor och klätterborgar. Varje år har parken 150 000 besökare som tar del av de 48 attraktionerna där hälften utgör ett vattenland och resten traditionella nöjesparkattraktioner. Precis intill sommarparken finns den femstjärniga campingen och stugbyn Leksand Resort med 3500 bäddar fördelade på stora fina stugor med bastu och altan med utsikt över Siljan, samt campingplatser och glampingtält. Denna resort bildar tillsammans med nöjesparken en liten stad i sig, komplett med restauranger, butik och kiosker, vilket bidrar till den totala upplevelsen för besökare till Leksand, en tätort i Dalarna med 5000 invånare.

– Vår park är inte bara en plats för underhållning – den representerar en samlingspunkt för familjer att njuta tillsammans av upplevelser och äventyr. Hos oss kan familjer samlas och skapa sommarminnen av både Leksand Sommarland som det fantastiska Dalarna, förklarar Martin.  

Här kan du läsa mer om Leksand Resort

Där oförglömliga minnen skapas
Leksand Resort och Sommarland erbjuder en perfekt mix av spänning och avkoppling för besökare i alla åldrar. Med det nya ledarskapet och de spännande nyheterna för säsongen är ambitionen att fortsätta sin tradition av familjenöjen och äventyr.  

– Varje besökare är viktig för oss och vi strävar efter att göra varje upplevelse unik. Nu ser vi fram emot att välkomna äventyrssökare i alla åldrar till vårt paradis vid sjön Siljans strand för säsongen 2024 och fira 40 år tillsammans med oss, avslutar Martin.

Leksand Resorts affärsidé är att erbjuda sina gäster kvalitativa upplevelser inom boende, aktiviteter samt mat och dryck. Bolaget bildades 2007 och består idag av Leksand Resort, Leksand Sommarland, och Mat vid Siljan. Visionen är att Leksand Resort ska vara Sveriges mest upplevelserika familjeresort. 

Läs mer om Leksand Resort här 

Victor Christophe

Learn More →