Upplev fjällmagi på Sveriges nyaste skidanläggning!I norra Dalarna djupt inne i de orörda skogarna ligger familjens nya skidparadis: Idre Himmelfjäll, Sveriges första nya skidanläggning på över 30 år. Här finns backar för alla nivåer, framdragna genom trolsk fjällskog. Vill du göra vintern till familjens bästa? Åk till Idre Himmelfjäll! 

Med sina 22 nedfarter och åtta liftar som tar dig runt i det breda skidsystemet finns det gott om plats för alla. Backarna är svängiga och omväxlande i sin "Colorado"-stil. Du kan välja mellan gröna, blåa och röda nedfarter där högsta fallhöjden är på 323 meter och den längsta backen mäter hela 3,2 kilometer. Nu i vinter invigs även Idre Himmelsfjälls första svarta backe "Frida Race Arena" som är till för både tävling och träning och döpt efter deras ambassadör; OS-guldmedaljören Frida Hansdotter.

För dig som vill åka längdskidor finns ett draget spår som startar vid skiduthyrningen och som tar dig vidare ut i ett gnistrande vinterlandskap och Idre Fjälls 84 kilometer preparerade tränings- och motionsspår. Där finns 30 kilometer belysta dubbla elljusspår för träning både dag och natt.

Passa på! Just nu kanonpris på lågprisveckorna!

Bus och skidlek för alla barn – gratis skipass upp till 7 år
Familjevänliga Himmelfjäll vill naturligtvis ge en minnen för livet även till våra minsta besökare. Ta dina första skär på skidorna i deras vinterparadis och ha skoj på skidtorget med liftkarusell, rullband och figurerna från Sagan om Himmelfjäll. Intill skidtorget finns också en härlig pulkabacke.

När man inte är så van att åka skidor kan det vara skönt att ha gott om utrymme att svänga sig med i backen. Därför finns nedfarter som är anpassade för barn och familj med snälla backar som ofta har lite färre åkare och korta köer. Barn i åldern 0-7 åker givetvis gratis och betalar inget för sitt skipass. Självklart finns även skidskola på plats, som du kan boka både i grupp eller privat för ditt barn.

Utöver skidåkning för barnen hittar ni familjeanpassade aktiviteter som: Renturen, Renmötet eller en familjetur med skoter och pulka.

Vill du ge ditt familjen en magisk resa? Passa på att boka här!

Nyheter inför vintern 2021/2022: 

  • Över 1 300 nya bäddar i moderna hus och lägenheter de flesta med ski in-ski out.
  • 4 nya nedfarter, varav en tävlingsbacke med namn efter Frida Hansdotter; Frida Race Arena
  • Skidtorg med åkband och liftkarusell för de allra minsta åkarna
  • Ny centrumbyggnad med restaurang ”Renen & Älgen” med 175 sittplatser och reception och kiosk
  • Tema rennäring och samisk kultur. Mattias Jonsson från Idre Sameby bjuder in besökare att lära sig mer om den samiska kulturen med rennäringen.
  • Nya parkeringsytor, billaddare, grillplatser och toaletter i direkt anslutning till backarna.

Succén Idrepasset fortsätter denna säsong, där du får tillgång till de tre skidanläggningar Idre Himmelfjäll, Idre Fjäll och Fjätervålen. Med detta kort kan man åka i hela 81 nedfarter i Idreområdet.

Nytt boende ski in – ski out
22 nedfarter  • 8 liftar
Skidskola • Skiduthyrning • Skidtorg med åkband och liftkarusell
Längdskidåkning • Nybyggd Restaurang och Kiosk vid backen
Grillplatser • Turskidåkning
Tillgång till 180 mil skoterleder • Skoteruthyrning
Guidade skoterturer • Renaktiviteter och samisk kultur
Tillgång till 84 km preparerade längdskidspår
Toaletter i direkt anslutning till backarna
Läs mer här!

Få kanonpris på Idre Himmelfjälls lågprisveckor v. 2-4!
På Idre Himmelfjäll hittar du ett av fjällvärdens nyaste och fräschaste boende, många med ski in–ski out!
Boende från 3.650 kr (sön-sön), i rumslägenhet, 2+2 bäddar med bastu.
Du får även 20% rabatt på förbokad skidhyra, skipass och  grupp-skidskola.
Läs mer om erbjudandet på idrehimmelfjall.se