Upptäck en helt ny värld med leksaker från BRIO

Nyligen tog leksaksföretaget BRIO hem ännu ett pris: den klassiska racerbilen som fått en uppdatering i form av radiostyrning hamnade högst upp på prispallen för Årets leksak.
– Oavsett vad du är intresserad av ska du få en bra lek med BRIO, säger Design Manager Erik Söderlind.

Vem man än frågar, gammal som ung, känner de till BRIO. Det pålitliga och innovativa leksaksföretaget, som funnits i över 130 år, vann nyligen första pris för årets leksak. Det är den uppdaterade versionen av den klassiska racerbilen som tog hem den ärofyllda titeln. Den nya versionen är radiostyrd och kan enkelt skötas av barn från två år och uppåt.
Erik Söderlind, Design Manager på BRIO, berättar att de grundligt gick igenom vad de ville att racerbilen, designad av Jan Järlehed på 70-talet, skulle kunna göra när de bestämde sig för att uppdatera den.
– Vi testade massor av radiostyrda leksaker. Vad ska hända när man trycker på knapparna, och vad händer sen, hur leker man med den sen när man är äldre, säger han och tillägger:
– Vi är jätteglada över priset.

Läs mer om vinnarleksaken BRIO Racecar

Bevarar känslan
På BRIO genomsyras allt arbete av mottot ”We create happy childhood memories”. Man jobbar ständigt med att bevara känslan i leksakerna, både design- och användarmässigt. Erik Söderlind berättar att han för några år sedan tog fram en ny dragleksak i form av en humla, och fick då feedback från konsumenter att de lekt med leksaken när de var små, vilket såklart inte stämmer eftersom leksaken var helt ny.
– Det är ett gott betyg på att BRIO håller traditionen vid liv, och samtidigt skapar moderna leksaker som passar in i dagens hem, säger han.

Den klassiska BRIO-taxen, som underhållit barn över hela världen i generationer, fyller 60 år i år och kommer då ut i en läcker ny version, ett lekfullt utseende i vitt med svarta prickar.
Taxen är speciell. Du drar i den, och något händer. Enkelt men ändå magiskt, säger Erik Söderlind.

”Finns alltid en tanke bakom”
BRIO strävar alltid efter att skapa och uppdatera befintligt leksakssortiment av en anledning. Man skulle aldrig tillverka något som inte har en ”mening”.
– Det finns alltid en tanke bakom en leksak från BRIO, förklarar Erik Söderlind och tillägger att leken är och ska vara utvecklande.
– Lek är viktigt för alla. Det hjälper dig att bearbeta det som händer omkring dig. Du kanske tror att du bara leker, men egentligen har du gjort något stort och fint, säger Erik Söderlind.

En utvecklad klassiker
Ett bra exempel på något som uppdaterats med tiden är BRIO World. I konceptet ingår nämligen den klassiska träjärnvägen, som nu har utvecklats till en hel värld med massor av roligt att leka med.
– Du kanske åker till mormor och morfar med tåget i verkligheten, och då ska du kunna leka det också. Du ska kunna leka allt du upplever, förklarar Erik Söderlind.

Upptäck hela BRIO World

Alla bitar i BRIO World passar ihop, vare sig de är moderna eller från 40-talet. Du behöver aldrig skaffa nya delar av järnvägen bara för att du köper ett nytt lok, till exempel.
– Det är så roligt med BRIO World. Vi anpassar allt efter originaldelarna, säger Erik Söderlind och avslutar:
– Det är viktigt att vi förvaltar arvet som BRIO har. Oavsett vad du är intresserad av ska du kunna få en bra lek med BRIO, säger Erik Söderlind, Design Manager på BRIO.

BRIO R/C Race Car

Vi är glada att vår BRIO R/C Racecar blivit utnämnd som Årets Leksak i kategorin Småbarnsleksak.

Juryns motivering:
BRIOs klassiska racerbil har blivit radiostyrd! Bilen håller hög kvalitet och har den senaste tekniken inbyggd. Juryn gillar att bilen är så lättstyrd att även de yngsta kan hantera den och på ett roligt sätt vidareutveckla sin motorik och rumsuppfattning.