Dags för skolstart! – Så klär du barnen rätt i höst

Snar är det dags för de små att börja skolan, kanske för första gången eller i en spännande ny årskurs. Oavsett är det alltid bra att vara förberedd och välja rätt kläder inför höstens ur och skur. Reima är experter på kläder för barn och har sedan de grundades för över 70 år sedan haft ett starkt miljötänk. Därför är deras kläder giftfria och noga uttänkta för att passa de små liven. Här bjuder de hösttips att ha koll på!

Solskyddsguide: Så väljer du rätt solskydd till ditt barn

Sommaren står runt hörnet och familjeutflykten till stranden står på de flestas agenda. Men man glömmer lätt att både barn och vuxna bör skydda sin hud en vanlig dag när solen tittar fram.  Det här ska du tänka på när du ska välja solskydd både till dig och ditt barn.  

Så skyddar du barnen från mygg, fästingar och sol med Reimas kläder

Sommaren, en årstid som så ofta förknippas med sol, bad och lek – men även mygg, getingar, överhettning och att bränna sig. Med klädföretaget Reima är det enklare än någonsin att skydda sig mot sommarens små plågor; tack vare de skyddande klädkollektionerna Anti-Bite, Cooling Comfort och UV–plagg.

Kommunikationsroboten AV1 förenklar skolgången för frånvarande barn

I dag finns det minst 10,500 barn i Sverige som av olika skäl inte kan vara fysiskt på plats i skolan under längre perioder. Oavsett om det handlar om problematisk skolfrånvaro, lång- tidssjukdom eller en kronisk diagnos innebär det samma svårigheter i slutändan.

– Det blir svårt att hänga med i studierna, men det innebär även ofta ofrivillig ensamhet för den hemmasittande eleven. Därför skapade vi kommunikationsroboten AV1, förklarar Karen Dolva, medgrundare och vd på No Isolation.

Smärtlindring utan biverkningar? Testa TENS, en välbeprövad metod inom förlossningsvården

Det är helt naturligt som gravid att oroa sig inför förlossningen och smärtan som kommer med den. Om du vill behandla din smärta men är tveksam till att ta smärtstillande mediciner, kan du därför testa TENS. En biverkningsfri behandlingsmetod för smärtlindring under det tidiga värkarbetet – så här fungerar det.

Hjälp en svältande Covidfamilj
– för 100 kronor

Covid-19 drabbar alla, fattig som rik. Men det är inte bara sjukdomen som skördar liv. Svenska experter slår fast att lika många har dött av nedstängningar och restriktioner, som av sjukdomen – nästan uteslutande i fattiga länder där det inte finns något ekonomiskt skyddsnät. Det går dock att göra skillnad, även med små medel. Stiftelsen […]

Trygg sömn för de minsta
– med rätt produkter

Sängen är troligtvis den viktigaste möbeln i hemmet. Det är här vi slappnar av och åter- hämtar oss – bra sömn är helt enkelt lika med välbefinnande. För den som lider av sängvätning, eller enures nocturna som är den korrekta termen, kan det dock vara svårt att få till en hel god natts sömn. Tur […]

Därför väljer allt fler att hyra sina barnkläder genom Hyber

I dessa ovissa tider, med mer stillasittande i hemmet, är det viktigare än någonsin för både barn och vuxna att ta sig ut i den friska luften. Med kläder från Reima kan barn vara just barn, och genom Hyber får ni alltid tillgång till bra produkter – utan att behöva köpa nytt.

– Det är bra för dig, plånboken och miljön, säger Olivia Rothschild, medgrundare på Hyber.

”Cancerhjälpen har skänkt familjen extra glädjestunder”

Julen brukar kallas för barnens högtid – men hur ser familjens firande egentligen ut när ett barn är svårt sjukt? Varje år delar Cancerhjälpen ut en julpeng till barn som drabbats av cancer för att hjälpa till och stötta dem i sin kamp.

11-åringen tipsar om årets julklapp: ”Världens bästa bok”

– Jag kan verkligen rekommendera böckerna om Frihetszonen som julklapp. När jag läste om Benny senast tyckte jag att boken var jätte, jätte, jättebra. Jag kan läsa i stället för att göra någonting annat. Det är världens bästa bok, säger Hedda, 11 år.