Nu kan du öka barnens läslust med nya julklappen

Att väcka ett barns läslust är inte den enklaste uppgiften för en förälder, ändå är den mer aktuell än länge. Med rapporter om att läskunskapen hos unga faller, har serietidningen Kalle Anka & C:o börjat användas för att öka barnens läskunskaper.

De bekämpar fattigdom med träd

Snart skänker ståtliga granar julstämning i landets vardagsrum, men för familjer i östra Afrika kan ett träd innebära mer än så: det kan utgöra skillnaden mellan hunger och mättnad; fattigdom och inkomster. Med utbildning från Vi-skogen har familjen Ochieng i Kenya tagit klivet ur fattigdom – genom att plantera träd.

Koppla av och njut av en kreativ stund med Rundis

Flera studier visar på att mängden stressade människor i Sverige ökar, och när en kallare årstid vankas är det dessutom svårare för många att hitta på avkopplande aktiviteter. Nu uppmanar Rundis till att folk ska koppla av – och främjar en mer kreativ fritid genom sina pärl- och pysselprodukter i trä liksom silikon.

Så kan du hjälpa barn från bordeller i DR Kongo

I dagens DR Kongo pågår en av världens dödligaste konflikter i ett klimat där sexuellt våld blivit vardag. Det finns inga ord som kan beskriva det mörker som flickorna på bordellerna lever i, men för Britt-Marie Ström behövs det inga ord.

Så ska pensionärer och barn fira en god jul med Frälsningsarmén

Tyvärr innebär inte julen glädje för alla, då många inte har råd med julens festligheter eller ens tak över huvudet. Frälsningsarmén har identifierat de grupper som är i behov av en god jul och kommit med en lösning.

Så ger enureslarmet ditt barn torra nätter

Sängvätning, eller nattlig enures som är den medicinska termen, är vanligare än många tror. Var tionde sjuåring kissar regelbundet i sängen och en av hundra femtonåringar är sängvätare. Pojkar drabbas i större utsträckning än flickor och den vanligaste orsaken är en senare mognad av de nervsystem som styr blåsan. De flesta sängvätare upplever sitt problem som genant och de får inte sällan sämre självförtroende och oroar sig för att sova borta. 

Den riktigt roliga platsen för alla åldrar

Oavsett ålder och skicklighet är många förtjusta i att hoppa studsmatta. Vissa älskar volter och tricks, andra att hoppa runt och få utlopp för sin energi. Men att ha en studsmatta i trädgården är inte alltid möjligt och säkerligen inte lika roligt som att ha en hel anläggning fullt av studsiga möjligheter.

Avsluta sommaren på bästa sätt i Södertälje City

Södertälje City har anordnat flertalet evenemang under sommaren som bland annat populära gratiskonserter, utebio och foodtruck-kvällar. Man är dock långt ifrån färdiga och nu stundar det största eventet av dem alla: Södertäljefestivalen.

Lek av er bland hoppborgar och krokodiler – i Nacka

– Efter en lång dag i skolan eller på förskolan är det ett jättehärligt sätt att få ur sig lite överskottsenergi

Nu kan du sova gott utan astmabesvär

Många människor med astmatisk sjukdom har under lång tid burit på symtom och därför blivit vana vid begränsningar i livet. Nu finns Airsonett Air4, en medicinteknisk utrustning att använda för hemmabruk mot svår allergisk astma.