Skyddad: Så kan Kalle Anka fungera som stöd för ditt barns läsförmåga

Det finns inget utdrag eftersom det här är ett skyddat inlägg.

Personligheterna i Kalle Anka & C:o

Musse Pigg, Kajsa Anka, Svarte-Petter och Farmor Anka … listan över seriefigurer som dykt upp i Ankeborg genom åren kan göras lång. Alla våra vänner är helt unika och betydelsefulla beståndsdelar i Ankeborg. Det rika persongalleriet i tidningen har dessutom visat sig vara en stark anledning till att läsarna väljer att prenumerera på Kalle Anka & C:o.

Ett roligt och fullspäckat sommarlov – tack vare Frälsningsarmén

Sommaren är äntligen här – något som för många unga associeras direkt med sol, bad, kompisar och lång ledighet. Men för många är det istället tvärtom, och det långa sommarlovet kan bli både ensamt och helt utan roliga aktiviteter. Det vill Frälsningsarmén ändra på.

– Vi vill att alla barn och unga ska kunna komma tillbaka till skolan och känna att de har något att se tillbaka på; att de också gjort en massa kul, berättar Emilia Beijer, kampanjansvarig.

Appen som underlättar varannan vecka-livet – för både barn och vuxna

En skilsmässa är jobbig för de flesta oavsett orsak till uppbrottet, särskilt när det finns barn med i bilden. För att göra separationen enklare för er föräldrar och tryggare för barnen finns smarta appen Varannan Vecka som bygger på svensk forskning om barns bästa vid separationer. Appen underlättar vardagslogistiken och ger extra stöd i tuffa situationer.

Rapport: Här är det tydliga sambandet mellan fysisk aktivitet och psykisk hälsa

Dagens barn och unga rör sig för lite och tillbringar allt mer tid stillasittande framför dator- och mobilskärmar. Det redovisas i nysläppta årliga rapporten från Generation Pep, en organisation initierad av kronprinsessparet år 2016. Där framkommer också ett tydligt samband mellan fysisk aktivitet och psykisk hälsa hos barn.

– Psykisk ohälsa är vanligare hos barn och unga som rör sig mindre, har mer stillasittande skärmtid och som äter sämre. På så vis kan fysisk aktivitet vara en skyddsfaktor, berättar Carolina Klüft från Generation Pep och fd. elitidrottare.

Sveriges mest älskade hästtidning firar 50 år – var med och fira du också

Legendariska Min Häst har skänkt glädje åt barn och yngre tonåringar sedan starten 1972. Nu fyller Sveriges största hästtidning 50 år med ett jubileumsdubbelnummer till bredden fyllt av gamla minnen, tävlingar, tester, noveller – och inte minst seriefavoriten Mulle.

Guide för bus eller godis (Trick or Treat)

Varje år råder stor förvirring kring vilken dag som barnen ska gå bus eller godis. Butterick’s har därför tagit fram en guide för att underlätta halloweenfirandet.

Ta med familjen på ett äventyrligt Spöklov i Borås!

Om du vill ta med familjen på en aktivitetsfylld semester med massor av mysiga och rysliga upplevelser både för små och stora barn är Borås staden att åka till. Här kan ni bland annat besöka Sveriges första hemsökta museum, testa mörkerklättring i äventyrsparken eller gå på Borås Djurpark och upptäck en förtrollad värld med pumpor, värmande eldar och mystiska varelser.

Så klär du barnen rätt i höst – en komplett guide!

Nu har barnen börjat skolan, kanske för första gången eller i en spännande ny årskurs och mängder av nya äventyr väntar. Reima är experter på kläder för barn och har sedan de grundades för över 75 år sedan haft ett starkt miljötänk. Därför är deras kläder giftfria och noga uttänkta för att passa de små liven. Här bjuder de på tips så att du kan förbereda dina barn inför höstens ur och skur!

Solskyddsguide: Så väljer du rätt solskydd till ditt barn

Sommaren står runt hörnet och familjeutflykten till stranden står på de flestas agenda. Men man glömmer lätt att både barn och vuxna bör skydda sin hud en vanlig dag när solen tittar fram.  Det här ska du tänka på när du ska välja solskydd både till dig och ditt barn.