Upptäck Proignaz – ett nytt hygienkoncept med mer än bara effekttestade desinfektionsmedelEn god, regelbunden handhygien har kanske aldrig varit viktigare än nu. På apotek finns ett nytt, svenskt varumärke med en innovativ produktserie för rengöring, desinfektion och hudvård. Produkternas innehåll och utformning är särskilt anpassade för att de enkelt ska kunna tas med och möjliggöra god hygien även när man är på språng och inte har tillgång till tvål och vatten.

Vi har alla tvingats anpassa oss till en ny livsstil där god handhygien är en viktig del för att stävja smittspridningen av Covid-19. För att underlätta i den nya vardagen lanserade det svenska företaget Atoma i våras innovativa svensktillverkade desinfektionssprejer för apoteksmarkanden under det egna varumärket Proignaz – en hyllning till pionjären inom handhygien, läkaren Ignaz Semmelweis. Desinfektionssprejerna är effekttestade mot höljeförsedda virus enligt EN14476* och har ett smart aerosolsprejformat som skiljer sig från konventionella alkogeler genom att förenkla appliceringen på såväl hud som ytor.

Nu har produktsortimentet kompletterats med rengörande och hudvårdande produkter för att skapa ett helhetskoncept.

– Efter lanseringen av desinfektionssprejerna ville vi utöka produktsortimentet för att skapa ett bredare hygienkoncept som inte bara innefattar desinfektion. Gemensamt för samtliga produkter är ett särskilt fokus på att de ska vara enkla att ha med sig och använda on-the-go, till exempel om man behöver resa kollektivt, säger Alexander Pers, marknadschef på Atoma.

Genomtänkt 3-stegskoncept
Det nya produktsortimentet delas in i 3 steg: Rengör; Desinficera; Vårda.

I det första steget ingår de rengörande produkterna Proignaz Alkotvål med 70% kosmetisk alkohol och glycerin, samt Proignaz Rengöringsskum som innehåller hudvårdande ämnen såsom solros- och jojobaolja, samt vitamin B och E. Produkterna kan med fördel användas för rengöring av huden innan desinfektion.

I steg två finns de effekttestade desinfektionssprejerna med 70% etanol**: Proignaz 2-in-1 Desinfektionsspray för hud och ytor med glycerin och Proignaz Ytdesinfektionsspray. Det innovativa sprejformatet underlättar applicering på såväl hud som ytor, och kan exempelvis användas på handtag eller andra ytor som kan utgöra smittorisk.

För att undvika torra händer som kan uppstå efter frekvent handtvätt och desinfektion, kan man som steg tre använda den vårdande och skyddande Proignaz Hudmousse, berikad med Aloe Vera och urea. Den parfymfria moussen återfuktar torr hud samtidigt som den förstärker hudens naturliga skydds- och återhämtningsförmåga genom att bilda en skyddande barriär.

Köp Proignaz på ditt apotek
Atoma som varit apoteksleverantör sedan 1930-talet lanserade under våren Proignaz 2-in-1 Desinfektionsspray hos Kronans Apotek, Apoteksgruppen och Lloyds Apotek, som även har Proignaz Ytdesinfektionsspray. Hos Apotek Hjärtat finns förutom Proignaz 2-in-1 Desinfektionsspray nu även de nya produkterna Proignaz Alkotvål, Rengöringsskum och Hudmousse.

Klicka på respektive logotyp för att komma vidare till apotekens produktsidor för Proignaz där man kan läsa mer och köpa produkterna direkt online.

         

        

* Desinfektionssprayerna är testade enligt EN 14476:2013+A2:2019 ”Kemiska desinfektionsmedel och antiseptiska medel – Kvantitativt suspensionsprov för utvärdering av virusavdödande effekt inom medicinområdet”

** Använd biocider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Atoma är ett familjeföretag grundat 1930. Under drygt 90 års tid har vi varit verksamma som apoteksleverantör, med huvudfokus att marknadsföra och sälja unika hälsofrämjande produkter inom en rad olika områden. Ledorden för vår verksamhet är: Tradition – Kunskap – Kvalitet