Vårda vinterhyn med Aleppotvålen

Vintern och dess kyla innebär för en stor del människor en torr hy. Samtidigt rengör vi oss noga för att hålla bakterier och sjukdomar borta. Ett sätt att fortsatt rengöra men slippa uttorkad hud är Aleppotvålen – den helt naturliga hårdtvålen med endast tre ingredienser.

Olivolja, lagerbärsolja och vatten är de tre ingredienserna i den historiska Aleppotvålen som utvecklades redan för tusen år sedan.

– Än i dag tillverkas tvålen på samma sätt som den gjorde då. Olivolja hälls ned i traditionella kärl med vatten och soda, som sedan långsamt ombildas i den klassiska förtvålningsprocessen, säger Peter Andersson, återförsäljare av Aleppotvålen i Sverige.

Nyfiken på den antiseptiska men naturliga hårdtvålen? Klicka här

Antiseptiska & återfettande egenskaper
Trots endast tre ingredienser rengör tvålen tack vare lagerbärsoljans antiseptiska egenskaper, och återfettar tack vare den mjukgörande olivoljan. Tvålen är helt naturligt vilket innebär att den funkar för även den känsligare huden och den har flera användningsområden. I stället för att ha proppfullt badrumsskåp och köpa på sig krämer för att lindra den torra vinterhyn – räcker endast en hårdtvål. En stor fördel i en tid där vi försöker minska vår konsumtion.

Ett miljösmart val – hitta din Aleppotvål här

4, 12, 20 och 30 procent – hur mycket lagerbärsolja behöver du?
De 200 grams hårdtvålarna kommer med olika mängd lagerbärsolja. Har du en känsligare hud kan du med fördel välja den med fyra eller 12 procent och har du en problemhud är den på 20 eller 30 procent ett bra alternativ. Tvålen kan både användas på ansikte och kropp i och med dess naturliga och snälla ingredienser. Problem med finnar på ryggen? Då är Aleppotvålen med minst 20 procent lagerbärsolja perfekt att ha i duschen.

Läs mer och köp Aleppotvålen här!

Helt naturligt – utan parfym och artificiella ämnen
Tvålen kan utöver kropp och ansikte användas för att tvätta håret, blöt den och massera upp mellan händerna för att sedan massera in i hårbotten. Vill man addera extra vårdande oljor till sitt hår erbjuds även ett flytande schampo med arganolja, perfekt för att slippa en torr hårbotten.
I sortimentet finns även en skrubb med svarta kumminfrön för att bli väck den döda hyn – även den givetvis helt naturlig.

Allt-i-allo tvålen
Användningsområdena för Aleppotvålen är många, utöver redan nämnda områden kan du använda den som raktvål, till intimtvätt, på sår och insektsbett (i och med lagerbärsoljans antiseptiska egenskaper) och till med för att få bort fettfläckar på kläder. Dessutom kan du genom att värma upp tvålen använda de fina oljorna som hårvax.

– Nu under vintern när vi tvättar händerna så pass mycket för att undkomma sjukdomar är lagerbärsoljans effekt mot bakterier och virus perfekt samtidigt som den återfettar huden, avslutar Peter Andersson.

En äkta Aleppotvål kombinerar olivoljans mildhet med lagerbärsoljans välgörande egenskaper. Denna tvål är certifierad och av högsta kvalitet, den ska inte förväxlas med billigare kopior av Aleppotvålar.

Läs mer på Alepeo.se

Här kan du köpa tvålen:
Apotea.se
Bodystore.com
Lifebutiken.se
Lyko.com
Svenskhalsokost.se