Världens största öl-trädgård kommer till MalmöFira att våren är här med unika ölsorter, god mat och roliga aktiviteter mitt i stan. Med German Bierfest kommer Tysklands roligaste vårevent till Sverige.

I maj förvandlas Posthusplatsen i Malmö till en tysk folkfest i svensk regi. Iskall öl, underhållning och spännande mat står på agendan när German Bierfest flyttar in. Under ett par dagar kan nyfikna besökare fira att våren är här genom att upptäcka det tyska köket och samtidigt testa på roliga aktiviteter tillsammans med familj och vänner.

- Vi kommer att placera ut världens största öl-trädgård, totalt 1 200 platser, mitt i stan. Det kommer att vara som en hel tysk alp-by med hyddor, mat och dryck, souvenirer och en massa annat kul. Det blir ett sätt att både upptäcka tysk kultur och njuta av att våren är här, säger Carsten Raun, ansvarig för German Bierfest.

Ölsorterna som dominerar är främst tre specialbryggda sorter som passar den här typen av större event.

- Vi har en ny handgjord lager som vår bryggmästare tagit fram speciellt för Bierfest. Han har spenderat hela vintern med att experimentera fram den perfekta smaken. Sedan finns det även ett veteöl som passar bra när det är riktigt varmt ute, och en mörkare ölsort som är lite starkare men som fortfarande har en härlig sötma, säger Carsten Raun.

För den som inte dricker öl finns det självklart även vin och diverse alkoholfria drycker. Dessutom finns det god mat.

- Det kommer till exempel att finnas bratwurst, schnitzel och kringlor - typisk tysk mat. Vi vill att man ska få en chans att smaka på Tyskland, säger Carsten.

Ha skoj tillsammans

Förutom öl-trädgården finns det även ett aktivitetsområde fyllt med rolig familjeunderhållning, allt från den klassiska släggan där du ska träffa en klocka till utmaningen Tarzan där du ska klara av att hänga i en metallarm i två minuter.

- Det låter kanske enkelt men det är en riktig utmaning som få klarar av, säger Carsten Raun.

På kvällen kommer det även att finnas ett särskilt öl-tält där det bjuds på unik underhållning. Exakt vad vill Carsten inte gå in på, han säger att det kommer att bli en överraskning. Men det är viktigt att vara införstådd med att det är begränsat antal platser och att du måste förboka för att garanteras en plats.

- Det kommer att bjudas på en mix av musik och tyska överraskningar, säger Carsten och fortsätter:

- Vår tanke med hela Bierfest är att man ska ha kul tillsammans. Att du ska kunna sätta dig ner tillsammans med familj och vänner - en första chans att sitta i solen och slappna av med en iskall öl och trevlig underhållning.

Presenteras av

logo

Datum: 10-13 maj
Plats: Posthusplatsen, Malmö

Du hittar mer information här: Malmo.bierfest.se