Sveriges största Oktoberfest kommer till Stockholm!

Snart får vi återigen omfamnas av den tyska ölkulturen när Sveriges största Oktoberfest äger rum i Stockholm! Under den spektakulära festen 12–14 september 2024 kommer du att få uppleva den genuina bayerska atmosfären med öl, tyrolermusik och Lederhosen.

Oktoberfesten, som årligen hålls i München, är en av världens mest omfattande folkfester och varje år lockar den miljontals besökare från hela världen. Om du inte kan resa ända till Tyskland har du faktiskt möjligheten att delta i en autentisk Oktoberfest-upplevelse i Stockholm redan i september.

Årets Stockholm Oktoberfest går av stapeln 12–14 september 2024 och kommer att äga rum på Gärdet i Stockholm. Här har besökare möjligheten att smaka på inte mindre än 23 000 liter 5-procentig bayersk starköl, som är bryggd enligt den tyska renhetslagen i Bayern. Ölet kommer direkt från ett bryggeri nära Nürnberg och serveras av personal klädd i de traditionella bayerska folkdräkterna Lederhosen och Dirndl.

Läs mer om Stockholm Oktoberfest här!

Hyr Lederhosen och Dirndl
Förutom det utsökta ölet kommer Oktoberfest-upplevelsen att förhöjas av ett liveband som spelar schlager- och tyrolermusik och servering av traditionell tysk mat. För dem som vill gå ett steg längre för att förstärka feststämningen kommer det finnas möjlighet att hyra både Lederhosen och Dirndl själv.

Arrangören Carsten Raun berättar entusiastiskt att det kommer bli en otrolig fest, och att det inte tar lång tid innan gästerna står på bänkarna och sjunger med i allsången. Han informerar dock om att platserna vid de långa borden snabbt fylls, så för att garantera en plats på festen rekommenderar han att man förbokar biljetterna redan nu.
– Vi firar med glatt humör i ett tält för 2 100 personer – det här är en fest man inte vill missa och en upplevelse man sent kommer att glömma, säger han.