Veganska korvar med hög proteinhalt lanseras från Sverige

Sveriges äldsta veganska varumärke Astrid & Aporna erbjuder goda veganska alternativ till mild chorizo, hot chorizo, rökt skinka och salami. Varumärket har förnyat sitt sortiment samtidigt som det nu produceras i Sverige.

Astrid & Apornas motto är att det ska vara gott och lätt att äta vegansk mat. Produkterna baseras på seitan, dvs. vetegluten, och gör det lätt att laga veganska rätter utan att tumma på varken smakupplevelse eller näringsinnehåll. Proteinhalten är lika hög och i många fall högre än i motsvarande köttbaserade produkter. Astrid & Aporna ersätter enkelt de traditionella alternativen vilket gör det lätt för konsumenten att välja en mer växtbaserad kost.

Astrid & Aporna distribueras av Kale Foods AB, som är ett bolag i Kale United-koncernen. Måns Ullerstam, VD för Kale Foods, säger:

– Att produktionen har flyttats hem till Sverige från utlandet innebär att priserna kan hållas nere även i en omvärld med hög inflation. De nya produkterna har mottagits väl av de stora kedjorna och både ICA och Coop har utökat sitt utbud. För oss som vill främja omställningen till en mer växtbaserad kosthållning är det extra kul att Astrid & Aporna fortsätter att vara prisvärt för konsumenterna.

Du hittar Astrid & Apornas korvar hos ICA och alla produkterna finns hos Coop.

Astrid & Aporna är ett klassiskt svenskt varumärke. Alla våra produkter är tillverkade i Sverige. Vårt främsta mål är att ta fram goda och spännande veganska produkter, tillgängliga för alla. Vi vill att det ska vara lätt för dig att välja veganskt, oavsett om du gör det varje dag eller bara ibland.

Läs mer om Astrid & Aporna här

Victor Christophe

Learn More →