Viktigt att du är nöjd med dig själv – du är perfekt!Det är mycket som kan göra att vi känner oss lyckliga eller tvärtom att vi blir ledsna. Behandlingar på ytan kan också vara ett sätt att påverka känslor och sinnesstämningar. För svenskar så är hälsan såväl som utseende mycket viktigt för det personliga välbefinnandet.

Vad som är vackert och vad som inte är det styrs till stor grad av vår omgivning och dig själv. Sociala medier har bevisat göra oss deprimerade och gör oss mindre nöjda med oss själv. En bild enkelt målar upp den perfekta drömmen även om sanningen är en annan. Sociala medier påverkar alltså hjärnan och inte alltid på ett så positivt sätt.

Viktigare att må bra

Viktigare än en vacker yta är ett vackert inre. Det kan låta som en kliché men så är det ju faktiskt. Om du går och får en botox-behandling för att du vill se ut som dina bästa vänner och förebilder på sociala medier så är risken stor att du blir besviken.

Att lägga lite tid på sig med en skönhetsbehandling av olika slag är aldrig fel då man kan unna sig lite lyx. Men det uteslutande viktigaste är att du är säker i dig själv. Det finns bland annat kliniker som har en rad olika typer av behandlingar.

Jakten efter evig ungdom

Vi lever i en tid då folk som har gått i pension ser ut som de knappt har tagit studenten. Att vi ser bättre ut beror på flera saker. Vi lever inte samma slitiga liv som våra far- och morföräldrar gjorde. Det gör att vi inte ser så trötta ut.

Med moderna behandlingar så kan vi också se till att hela tiden försköna kroppen. Botox är bara ett sätt att släta ut ansiktet på. Utan bekymmersrynkor och hud som mister färg så får vi ett utseende som känns mer inbjudande och givetvis också yngre.

Vi kommer inte att leva för evigt, men med fillers, botox och andra behandlingar så kan vi få ut mer av den tid som finns kvar. Ett friskt och vårdat yttre känns också inuti. Vi får ett annat bemötande av andra människor och det är klart att det får betydelse.

Viktigt att ta hand om sig själv

Oavsett hur gammal du är så är det viktigt att du ger dig själv tid. Med många bollar i luften så kanske du glömmer bort att ta några ögonblick för dig själv då och då. Det är inte bra. Den som har gått i terapi vet att en vanlig metod för att må bättre är att varje vecka göra flera saker som enbart är till för välmående.

Bra exempel på egenvård som höjer humöret och ger mest energi är träning, underhållning och bättre kost. Du behöver inte göra allt på en gång för att det ska bli skillnad. Men att beakta hur något som är till för skönhet också kan göra gott mentalt är inte så dumt.