3 trender: Så inreder vi altanen 2022

Dagarna blir allt längre och vissa har börjat lägga upp sina planer för ledigheten. Att kunna njuta av ljuset på sin altan, balkong eller uteplats är ett säkert sommartecken – och att inreda den på bästa sätt sätter verkligen pricken över i:et. Jengo är trädgårdsexperten som erbjuder allt från utemöbler, -tak och -golv till växthus och byggmaterial. Här tipsar de om tre stilsäkra sätt att inreda sin uteplats på i vår och sommar.

Äntligen är ljuset tillbaka och allt fler börjar leta sig ut för en morgonkaffe på balkongen eller middag på altanen med familj eller vänner. När det är dags att damma av förra årets utemöbler känner många att det nog är dags för något nytt – men att hitta rätt inredningsstil är inte det enklaste.

Det Kungsbackabaserade trädgårdsföretaget Jengo vill göra din trädgård och uteplats till en oas där du trivs och kan ta vara på sommaren och vårens bästa stunder. Med snabba och säkra leveranser av ett noga utvalt sortiment med fokus på kvalitet, hållbarhet och skandinavisk kvalitet hjälper de dig att skapa mer tid och plats för ett skönare uteliv.

Först: Planering
Steg ett när det är dags att inreda din uteplats är att skissa upp den och börja fundera på vilka typer av sittplatser du vill ha – är det en mysig loungegrupp som rymmer hela familjen eller ser du snarare fram emot en skön solsäng att läsa favoritböckerna i? Du kanske drömmer om ett litet vackert caféset som smälter in med grönskan du planterat på balkongen? Utifrån sittplatserna är det sedan enklare att placera ut växter, textiler och lampor: fundera lite extra på var ljuskällorna bör sättas upp någonstans – ett hett tips för mysiga sommarkvällar är att satsa på mängder av småbelysning med varma toner.

Trots att det låter enkelt att komma igång kan det vara en utmaning att hitta rätt stil och känsla. Tre inredningstrender för uteplatsen som 2022 bjuder på kan förhoppningsvis ge dig inspirationen du behöver för att hitta rätt.

1. Den naturnära känslan
Det lummiga, mysiga, gröna uteplatsen är en favorit hos många – med vackra krukor, plädar i naturnära färger och sköna kuddar kan du få en nästintill exotisk känsla på altanen eller balkongen. En hängmatta eller hängstol smälter in fint i den naturnära känslan och träfärgade bänkar kan användas både som avlastningsyta och sittplats.

2. Låt husets extra rum smälta in
En av fördelarna med sommarmånaderna är ju att huset får ett extra rum för familjen att umgås i – uteplatsen. Att inreda i snarlik stil som resten av hemmet gör känslan av att befinna sig i samma hemmamiljö tydlig; du kan exempelvis välja en loungegrupp som färg- och formmässigt matchar övrig inredning i bostaden.

3. Välj den bohemiska stilen
Luftigt, otvunget och snyggt – den bohemiska stilen är en het altantrend 2022. En avslappnad solstol eller hängmatta och ett charmigt caféset kan verkligen sätta tonen för en skön utomhussommar. Kombinera möblerna med härliga, stora växter, kanske någon matta och filtar och plädar i dina favoritnyanser så är du hemma.

Vi på Jengo vill göra din trädgård och uteplats till en oas där du trivs och kan ta tillvara på sommaren och vårens bästa stunder. Med ett noga utvalt sortiment med fokus på kvalitet, hållbarhet och skandinavisk kvalitet hjälper vi dig att skapa mer tid och plats för ett skönare uteliv. För att garantera snabba och säkra leveranser finns flertalet av våra produkter på vårt eget lager i Kungsbacka utanför Göteborg.

Läs mer här