5 goda skäl att resa till Lofsdalen i sommarBjörnspaning, vandring och oslagbart fiske – vad vill du göra på sin semester?
Fjällen är magiskt året om och många väljer att besöka Lofsdalen.
– Något ni inte får missa är Lofsdalen Bike Park, familjevänlig downhillcykling för hela familjen, säger Simon Stamming, tf platschef på Destination Lofsdalen.

Om du vill få ut mer än en glass på stranden i sommar ska du besöka Lofsdalen som är en fjälldestinationen som bjuder på allt du kan önska för en minnesvärd och aktiv semester i fjällen. Du väljer själv om du vill bo i en charmig fjällstuga eller lyxa till det med en lodge – eller välja ett boende däremellan. Här kan du ägna dina lediga dagar åt allt från sol och bad till paddling eller en adrenalinfylld cykeltur.
– Vår orörda, storslagna natur i kombination med de välskötta anläggningarna som är rustade för både sommar- och vinteraktiviteter gör Lofsdalen till en väldigt attraktiv fjälldestination. Här kan hela familjen gå på björnspaning, vandra eller testa fiskelyckan i områdets fjällvatten. Något ni inte får missa är Lofsdalen Bike Park, familjevänlig downhillcykling för hela familjen, säger Simon Stamming, tf platschef på Destination Lofsdalen.

Här listar Simon fem av de mest populära aktiviteterna i Lofsdalen på sommaren

1. Cykla downhill
Oavsett om du är nybörjare, har testat ett par gånger eller vill ta med familjen ut i den häftiga cykelparken bör du testa att cykla downhill i Lofsdalen. Lederna är långa och härliga och ni åker tryggt och bekvämt upp för backarna i sexstolsliften. Självklart finns personal på plats för att hjälpa er på och av med cyklarna.
– After ski i all ära, men en riktigt härlig after bike är svårslagen. Ta med hela familjen till Lofsdalens Aktivitetshus och låt barnen leka i leklandet medan ni vuxna bowlar eller äter god mat.

2. Gå på björn- och järvspaning
I Lofsdalen har du chans att se älgar, renar och rävar – om du har tur under sommarmånaderna kan du även lyckas få syn på en björn.
– Vill du se en vild björn på tryggt och behörigt avstånd är en natt på Lofsdalen Bear’s Den ett måste. På en hemlig plats i skogen kan du ta del av det rika djurlivet inifrån den lilla stugan. Du kan även gå på björnidevandring eller åka med på en spännande viltsafari.

3. Ta med familjen på äventyr
Tipspromenad på trollstigen, besök i Loffes hemliga koja och en spännande vandring till ett riktigt björnide, i Lofsdalen finns massor av roliga saker för barnen att göra i naturen. Nu kan du boka en veckas boende för hela familjen och roliga aktiviteter för barnen  på sommarlovet. I paketets boenden ingår sänglinne och ni väljer om ni vill bo i en mysig stuga eller en lyxig lodge.
Vill du se vad som ingår i familjens äventyrspaket? Klicka här 

4. Vandra i storslagna fjäll
Du behöver inte vara en inbiten vandringsexpert för att ge dig ut i lederna runt Lofsdalen. Fjällen och vildmarken är lättillgänglig och bjuder in till utmärkta möjligheter för både vandring och löpning.
– För att du enkelt ska hitta tillbaka hem erbjuds en gratis app med spår- och ledkartor. Vill du stanna till på vägen och fiska har du stora chanser att fånga både röding, öring, harr och abborre.
Vill du veta mer om vandring i Lofsdalen? Klicka här 

5. Testa fiskelyckan i vildmarksåarna
Den två mil långa Lofssjön är känd för att vara ett av Härjedalens bästa vatten för att fiska öring.
Strömmande vatten, mindre sjöar och fjälltjärnar öppnar upp möjligheterna för landets kanske bästa ädelfiske. Du kan fiska direkt utanför campingområdet eller ta dig ut i en båt för att testa din fiskelycka.
– 2016 drogs en 9,75 kilo tung och 90 centimeter lång öring upp här. Kanske är det du som slår nästa rekord?
Här bokar du din fiskeresa till Lofsdalen 

Om oss
I södra Härjedalen ligger Lofsdalen – en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdskidspår, 150 km rösande leder, 25 nedfarter och 9 liftar skidåkare från hela Sverige. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter framför vacker kuliss. Vandra högt ovan trädgränsen längs utmärkta leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. Lofsdalen Bike Park är specialdesignad för att passa barnfamiljer, nybörjare med medelgoda åkare.

Kontakt
Varmt välkomna att kontakta oss på mejl eller telefon.

Telefonnummer: 0680-413 50
E-post: info@lofsdalen.com