7 anledningar att besöka Puta Madre – mexikansk mat i inspirerande miljö

Med idén att servera klassisk mexikansk mat och ge smaklökarna en oförglömlig upplevelse slog Göteborgsrestaurangen Puta Madre upp dörrarna för snart tolv år sedan. Här är sju anledningar som var och en för sig gör det värt att hitta hit.

1. Miljön

En spännande mystik råder inne i restaurangen. Det är levande ljus på väggarna, det är tavlor och skulpturer. Bord och stolar av massiva träslag. I taket hänger röda sammetstyger. Inredningen är precis som hämtad från den södra nordamerikanska kontinenten. Här äter du mexikansk mat och vistas i en autentisk miljö.

 

2. Smakerna och dofterna

Det började med majs, en enkel råvara, men som det mexikanska köket aldrig hade klarat sig utan. Hos Puta Madre doftar det av chilikryddor, jalapeños, syrlig lime och agave. Och rykande, nybakta majstortillas givetvis. Det mexikanska köket har tagit inspiration från bland annat aztekisk mat, mayaköket och fransk och spansk matlagning.

 

3. Lär dig allt om tequila och mezcal

Puta Madre har Nordens största tequilasortiment med 170 sorter. Och tequilan uppstod för att brandyn tog slut. De spanska conquistadorerna drack upp allt och då tog man det man hittade att destillera i stället – agaveväxter till exempel som var lätta att hitta. Puta Madre har tequilaprovningar där du får smaka och lära dig allt om tequila och mezcal.

 

4. Om ni är många i sällskapet

Bjud med familjen, dejten, kollegorna på jobbet eller vännerna. Med plats för över 200 personer tar Puta Madre emot gäster för små och stora sittningar. En specialanpassad meny kan tas fram för sällskap med olika matpreferenser och/eller allergier. Allt för att kvällen ska bli så där magiskt mexikansk som det bara går.

 

5. Sharingmenyer att dela

För större sällskap, nio personer eller fler, rekommenderas en och samma meny för att måltiden och upplevelsen ska bli så autentisk som möjligt.

 

6. Skryt om all ny kunskap du tar med dig

Du kommer lära dig massor av nya ord och uttryck av den livliga och brokiga personalen. Vad betyder egentligen ”Puta Madre”, vad är så speciellt med tajinsalt, varför gifter sig syrad kålsallad med majs och vad är skillnaden mellan tequila och mezcal?

 

7. Klassisk mexikansk mat på menyn

Till förrätt finns till exempel guacamole med krispiga tortillachips eller sotade padrones med manchego-ost och med en skön hetta från chiliflakes. Det finns också friterad majs, syrade räkor eller blomkål med bland annat mezcal-marinerade björnbär.

Till huvudrätt finns både långbakad fläsksida med salsa verde och långbakad högrev. Eller friterad kummel med chipotlemajonnäs och salsa pebre. Det finns också friterad rotselleri med rostad majskräm eller råbiff på sotat nötinnanlår. Majstortillas är den stora huvudrollsinnehavaren på menyn!

Puta Madre är en spansk svordom som ungefär betyder *”€%!!+##*§§. Förutom detta kan det även betyda att något är jävligt bra.

I Göteborg står Puta Madre för jävligt bra mexikansk mat i en härlig miljö. Och om du, likt många andra, förknippar tequila med äckliga shotrace och citronslabb utmanar vi dig att göra ett nytt försök hos oss.
Du kommer inte att bli besviken.

Upptäck Puta Madre och läs mer här