Tre i ett för bilen på stabila familjeföretaget

Lantz & Pettersson-Bilar AB startades 1965 och är ett familjeföretag i tre generationer som täcker in tre viktiga verksamheter; här kan du både köpa, serva och fixa din bil om olyckan varit framme.

– Sedan 2020 har vi vuxit och består idag av tre familjeföretag som alla startas på 60-talet. Vi kan genom dessa viktiga förvärv erbjuda våra kunder allt som bilägande innebär. Från försäljning, inköp, inbyte, verkstad, plåt och lackskador till rutbyten, säger Niklas Pettersson, vd på Lantz & Pettersson-Bilar AB.

Skoglunds bilservice och Falköpings Bilriktning är numera en del av en Lantz & Pettersson-Bilar AB. Här erbjuds en auktoriserad fullserviceanläggning för Peugeot och Opel, med försäljning av person- och transport-bilar, serviceverkstad samt plåt och lackverkstad vid skador eller försäkringsärenden. Efter 15 år som tidigare Kia-auktoriserade på såväl sälj som verkstad finns även gedigen erfarenhet och kunskap för att fortsatt kunna serva Kia-bilar hos Skoglunds bilservice med bibehållna nybilsgarantier.

– Vi erbjuder nu helt nya modeller av Peugeot och Opel. Under 15 års tid har våra kunder köpt nya Kia-bilar av oss men vi tror de stannar kvar även nu när vi har fått in nya märken. Våra kunder vet att vi har de mest attraktiva privatleasingpriserna på marknaden i många segment, säger Niklas Pettersson.

Falköpings Bilriktning är certifierade av alla försäkringsbolag och levererar oavsett bilmärke enligt de högsta kraven som ”godkänd bilverkstad” - certifiering kräver. Att de står starka i en föränderlig tid tror Niklas Pettersson beror på att de lyckats skapa närhet till kunden.

– Våra många stamkunder återkommer till oss både för att vi bred kunskap om att hantera olika sorters bilar. Men också eftersom de gillar vår personal, de som jobbar hos oss har varit här länge och trivs. Våra stamkunder känner igen personalen och det skapar trygghet och stabilitet, säger Niklas Pettersson.

Lantz & Pettersson-Bilar AB startades 1965 och är ett familjeföretag. Sedan 2020 har de vuxit till en koncern inom bilbranschen, med de tre företagen Lantz & Pettersson-Bilar AB, Bilservice KE Skoglunds AB samt Falköpings bilriktning AB. Genom dessa förvärv erbjuder de sina kunder allt som bilägande innebär, från Försäljning, köp, inbyte, verkstad, plåt och lackskador till rutbyten.

Victor Christophe

Learn More →