7 tips: Här är höstlovets roligaste familjespel!

Höstlovet närmar sig med stormsteg och vad passar bättre än att fylla dagarna med roliga aktiviteter tillsammans med familjen? Det finns en mängd brädspel som kommer att hålla både barn och vuxna underhållna under lång tid framöver – här är 7 favoriter.

Det kan vara svårt att veta hur man ska underhålla en hel familj under höstlovet. Vädret tillåter sällan parklek och det är alltför vanligt att skärmtimmarna och sovmorgnarna blir många och långa. Allt fler återupptäcker familjespelen med sina roliga, kluriga utmaningar som underhåller både stora och små. Här tipsar Alga och Ravensburger om 7 favoriter att testa i höst.

1. Bäst i Test, Alga, sällskapsspel

Har du också velat vara med i Bäst i Test? Samla familj och vänner, plocka upp manuskorten och kör igång! Brädspelsversionen av Bäst i Test har vunnit i kategorin Årets pulshöjare 2023 och låter er tävla mot varandra i minst lika roliga tester som i det populära TV-programmet. Alla turas om att vara Babben och David och i slutändan kommer en av er att stå som vinnare och få lyfta Babbens byst över sitt huvud. Er tid börjar NU! 

Rekommenderad ålder: 9+, här hittar du spelet

 

2. Paw Patrol Funny Bunny, Ravensburger, barnspel

Finns det några PAW Patrol-fans i familjen? Nu får de ännu ett uppdrag! Hjälp Chase att hitta sin väg genom Äventyrsbukten och bli den första att ta sig upp till toppen av utkikstornet. Men var försiktig – stigen är full av överraskningar: ett felsteg och Chase kan falla ner i ett av de hål som dyker upp när utkikstornet roterar. Vem i familjen lyckas stanna på stigen och vara den första att få en av sina valpar till toppen? 

Rekommenderad ålder: 4+, Läs mer och beställ här!

3. Musse & Helium ABC & 123, Alga, barnspel

Både siffror och bokstäver blir busenkla med Musse & Helium! De tar barnen med sig in i en magisk värld, där lärandet blir både enkelt och roligt när de ska samla på sig rätt siffror och bokstäver för att fylla brickan. Med hjälp av ”Musse & Heliums magiska rättningsglasögon” är det möjligt att se den hemliga självrättningsstigen som gör det enkelt för både stora och små från fyra år att både spela och rätta själva. 

Rekommenderad ålder: 4+. Här hittar du dem: ABC och 123! 

 

4. Lord of the Rings Adventure Book Game, Ravensburger, strategispel

Saurons skugga har fallit över Midgård och Ringen måste förstöras. Lämna Fylkes gröna ängar med familjen, ta er till vackra Vattnadal, överlev Morias gruvor och marschera mot Isengård, så når ni slutligen Mordor. Det är bara genom att arbeta tillsammans som ni försäkra er om att Ringen levereras till det flammande hjärtat av Domedagsberget och förstörs – en gång för alla. Kommer er familj att klara av den viktiga utmaningen? 

Rekommenderad ålder: 10+, hitta spelet här!


5. Den försvunna diamanten® Postrånet, Alga, sällskapsspel

Vi är många som har vuxit upp med det klassiska brädspelet – och nu finns en fristående uppföljare till favoriten som låter både stora och små fortsätta äventyret. Diamanten är funnen och ska skickas som en födelsedagsgåva till Kung Edward VII i England. Transporten sker med bil – och längs vägen lurar rövare som kan ställa till det rejält. Den postförare som lyckas överlämna diamanten till kungen på hans födelsedag blir spelets vinnare. Är det du? 

Rekommenderad ålder: 9+, läs mer och beställ här! 

 

6. Drakborgen, Alga, äventyrsspel

Nu återlanseras även 80-talets fantasyklassiker Drakborgen, som uppdaterats och moderniserats med varsam hand. Här väntar en farofylld färd djupt in i det okända: vem i familjen klarar av att besegra fällor och monster och hitta vägen in till skattkammarens sagolika rikedomar? Och vem lyckas sedan ta sig ut ur borgen innan solen går ner? 

Rekommenderad ålder: 10+. Läs mer! 

 

 

   

7. Labyrinth, Ravensburger, barn- och sällskapsspel

Älskar familjen att virra runt i labyrinter för att sedan hitta vägen ut igen? Då är Dino Junior Labyrinth ett måste att prova i höst! Här har dinosaurierna gått vilse i labyrinten och det är ert uppdrag att ändra labyrinten för att hitta nya vägar och hitta till dina favoritdinosaurier. I den glittrande Disney-labyrinten är det dags att fira – låt hela familjen färdas framåt med sina Musse Pigg-spelpjäser men tänk på att flytta er försiktigt så att du inte missar någon av dina favoritkaraktärer längs vägen.

Rekommenderad ålder för Junior Dino Labyrinth: 4+
Rekommenderad ålder för Disney 100th Anniversary Labyrinth: 7+

Här hittar du Disney 100th Anniversary Labyrinth! 

Ravensburger 

Ravensburger AG är en internationell koncern med flera välkända spel- och leksaksvarumärken. Företaget består av Ravensburgers blå triangel, som är ett av de ledande europeiska varumärkena för spel, pussel och pyssel. Dessutom utökar varumärkena BRIO, Alga och ThinkFun koncernens portfölj. Ravensburger har varit ett familjeföretag sedan det grundades 1883 och präglas av tradition och värderingar. 

Läs mer här 

 

Alga 

Ja, alla spelar faktiskt Alga. Algas spel suddar ut gränserna mellan generationer och tar plats i verkligheten. Häromåret firade Alga att ha skapat glädje, samvaro och gemenskap i 100 år! Under den här tiden har oräkneliga spel från Alga hittat sin självklara plats i nordiska hem och hjärtan. Våra älskade klassiker fortsätter att trängas i hyllorna med ständigt rykande färska nyheter. 

Läs mer här